• Turkhane Logo

Polis, Paris metrosunda burkalı kadını vurdu

18:50 31 Ekim 2023 Salı
Polis, Paris metrosunda burkalı kadını vurdu





Paris metrosunda burkalı bir kadın, çevredekilere ölüm tehditleri savurduğu ve terörizmi destekleyen konuşmalar yaptığı gerekçesiyle polis tarafından vuruldu. 



Salı sabahı Paris metrosunda etrafındakilere ‘hepiniz öleceksiniz’, ‘Allahuekber’ diye bağıran çarşaflı kadın polis tarafından etkisiz hale getirildi. Kadının ağır yaralı olduğu ve hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. 



Hükümet sözcüsü Olivier Veran, France istasyonunda vurulan kadın hakkında açıklama yaptı. Bibliotheque Nationale’da konuşan sözcü Veran, yolcuların kadının “saldırgan ve cihatçı yorumlar yaptığını” bildirdiklerini söyledi. Veran’a göre, polis olay yerine ulaştı ve kadını kenara çekerek diğer insanlardan izole etti. Sakinleşmesini ve aynı zamanda tehlike arz etmediğini göstermesi için ellerini göstermesini istedi. Hükümet sözcüsü “Daha sonra yaşananlar, durumun tehlikesi göz önünde bulundurulduğunda, kolluk kuvvetlerinin bu kadına ateş açmaktan başka seçeneği olmadığını gösterdi” dedi. 



Kadının uyarılar karşısında çevresindekileri kendini havaya uçurmakla tehdit ettiği iddia ediliyor. Polis tarafından karnından vurulan ve hastaneye kaldırılan kadının silahsız olduğu anlaşıldı. 



Kadının 2021 yılında askeri personeli tehdit etmekten hüküm giydiği öğrenildi. Sözkonusu eylem ve  polisin ateşli silah kullanmasıyla ilgili olmak üzere iki soruşturma başlatıldığı açıklandı. Sözcü, kadını vuran polislerin vücut kameraları olduğunu belirtirken, etkisiz hale getirilen kadının daha önce akıl sağlığı sorunları sebebiyle bir psikiyatri koğuşuna konulduğu iddia edildi. 



Fransa; 13 Ekim’de bir öğretmenin, IŞİD ile bağlantısı olduğu belirlenen saldırgan tarafından okulda bıçaklı saldırıya uğramasının ardından en yüksek alarm durumuna geçmişti. İsrail ve Filistin’de yaşanan olayların çok fazla yahudi ve müslümanın bulunduğu Fransa’da gerginliği artırdığı ifade ediliyor.

Son güncelleme: 18:50 31.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı