• Turkhane Logo

Polis Müdürünün uyuşturucu bağlantısını bulan Albay sessizce emekli oldu

Edirne'de uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu polis müdürü Zeki Ağsakal bir uyuşturucu şebekesiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle ev hapsine alındı. Yaptığı uyuşturucu operasyonlarıyla dikkat çeken Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş ise sessiz sedasız emeklili oldu.

14:50 24 Mart 2023 Cuma
Polis Müdürünün uyuşturucu bağlantısını bulan Albay sessizce emekli oldu
Edirne'de uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu polis müdürü Zeki Ağsakal bir uyuşturucu şebekesiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle ev hapsine alındı. Yaptığı uyuşturucu operasyonlarıyla dikkat çeken Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş ise sessiz sedasız emeklili oldu.









T24 yazarı Tolga Şardan, Edirne’de son dönemde uyuşturucu merkezli yaşanan dikkat çekici gelişmeleri köşesine taşıdı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde uyuşturucu ile mücadele biriminin başında bulunan polis müdür Zeki Ağsakal ’ın bir uyuşturucu şebekesiyle bağlantılı olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Şardan, İçişleri Bakanlığı’nın devreye girmesiyle Zeki Ağsakal ’ın tutuklanmadan ev hapsine alındığını kaydetti.



ALBAY SESSİZCE EMEKLİYE AYRILDI



Şardan’a göre uyuşturucu operasyonlarıyla dikkat çeken Edirne İl jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş’in sessiz sedasız emekliliğe ayrılması da dikkat çekici.



Yazısında “tuz koktu” diyen Şardan, “Suç örgütlerine bulaşmış kişilerle fotoğraf çektirmekte ve yayınlatmakta hiçbir sakınca görmeyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in komutasındaki bir teşkilatta yaşanan dikkat çekeci emeklilik halinin makul açıklaması mutlaka vardır. Albay Keleş acaba kimlerin düzenini bozdu?” ifadelerini kullandı.



Tolga Şardan’ın yazısı şöyle:



‘TUZ KOKTU’ 



Halk arasında, “çare kalmadığını” veya “denetimin yozlaştığını” ortaya koyan bir deyim vardır: Tuz koktu!



Bu coğrafyada uzun zamandır bu deyim de yaşananları anlatmak için yetersiz kalıyor.



Son örnek, önceki gün Edirne’den kamuoyuna yansıdı.



Edirne’de emniyeti sarsan olay, 10 Mart günü açığa çıktı. Olayı ilk olarak T24 duyurdu.



Bunun üzerine olayın peşine düştüm.



Edindiğim yeni bilgileri aktarayım.



YUNANİSTAN’DAN GELEN KAMYONET 



Yaşananlar, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeye yönelik yürüttüğü adli soruşturmayla anlaşıldı.



Türkiye’nin Yunanistan’a açılan sınır kapısı Pazarkule’de gümrük görevlileri, “durumundan şüphelendikleri” 34 FYE 532 plakalı kamyoneti 18 Kasım 2022 günü durdurdu. Pazarkule Sınır Kapısı bölgesinde narkotik köpeği ve araçları bütün olarak kontrol eden x-ray cihazı olmaması nedeniyle araç Kapıkule Sınır Kapısı’na götürüldü.



Önce uyuşturucu yakalamada uzman narkotik köpeği ile arama yapıldı. Köpeğin uyuşturucu bulunduğu yönünde işaret vermesi sonrasında x-ray hattına alınan aracın alt kısmında yapılan “ince aramada” 13 kilo esrar bulundu.



SAVCI, POLİS MÜDÜRÜNÜ TAKİP ETTİRDİ 



Bunun üzerine şüpheliler hakkında adli soruşturma başlatıldı. Üç şüpheli tutuklandı. Soruşturma aynı zamanda İstanbul’a uzandı. Sonrasında, yakalanan şüphelilerden bazıları uyuşturucu sevkiyatı sırasında Edirne Emniyeti’nde görevli bir polis müdürünün kendilerine destek ve yardımcı olduğunu itiraf etti. İtirafla birlikte Savcı Gencay Akçay, Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı  Z.A. hakkında dosya açıp teknik takip yapılması kararını aldı.



UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EDİYORDU! 



Dikkat çekici bir nokta ise; şüpheli polis müdürü Z.A.’nın Edirne Emniyeti bünyesinde Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Şubesi başta olmak üzere KOM ve Terörle Mücadele Şubesi’nin yanı sıra Emniyet Kantini’nden de sorumlu olması. Yani, kantin gelirleri üzerinden emniyet müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanmasının organize edilmesinde görevli. Kantin demişken; Edirne Emniyeti, 3 bin liraya satın alınan ve bedeli polis kantininden ödenen terliğin sahibini konuşuyor bugünlerde!



Adli soruşturmanın içinde üst düzey polis müdürü olması nedeniyle savcılık, soruşturmayı Edirne İl Jandarma Komutanlığı üzerinden başlattı. Yapılan telefon dinlemelerinde polis müdürünün şebekeyle bağlantıları tespit edildi.



Telefon dinlemeleri devam ederken ilginç bir gelişme yaşandı. Bir süre sonra polis müdürüZ.A.’nın, uyuşturucu şebekesiyle telefon görüşmelerini kestiği görüldü. Savcılık, dosyayla ilgili “sızıntı” olabileceği ihtimalinin ortaya çıkmasıyla, mevcut deliller üzerinden soruşturmanın ön çalışmalarını sonuçlandırma kararını aldı.



Ç OCUĞUNUN OKUL MASRAFLARINI UYUŞTURUCU ÇETESİNE ÖDETMİŞ 



Soruşturma kapsamında şüpheli polis müdürü Z.A.’nın banka hesap hareketleri de mercek altına alındı. Uyuşturucu ticareti şüphelisi olan kişilerle, şüpheli Z.A. arasında para hareketleri tespit edildi. Ayrıca, Z.A.’nın çocuğunun okul masraflarının da diğer şüpheliler tarafından ödendiğine yönelik tespitlerin dosya içinde yer aldığı savcılık yetkililerince ifade ediliyor.

Son güncelleme: 14:50 24.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı