• Turkhane Logo

Polis, HDP’li Diyadin Belediye Eşbaşkanlarını hastanelik etti

Polis Belediye binasının girişine kontrol noktası kurdu, Eşbaşkanlar Evren Demir ve Betül Yaşar, onlarca polis tarafından ters kelepçelenerek darp edildi.

10:20 03 Temmuz 2019 Çarşamba
Polis, HDP’li Diyadin Belediye Eşbaşkanlarını hastanelik etti
Polis Belediye binasının girişine kontrol noktası kurdu, Eşbaşkanlar Evren Demir ve Betül Yaşar, onlarca polis tarafından ters kelepçelenerek darp edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından kazanılan Diyadin Belediyesi’nin girişine kurulan polis kontrol noktasında belediyenin makam şoförü Mehmet Hayri Oruç taciz edildi. Bu duruma müdahale eden eşbaşkan Evren Demir ve Betül Yaşar ters kelepçelenip, yüzükoyun yere yatırılarak darp edildi. Eşbaşkan Demir, hastaneye kaldırıldı.

KAFASINA COPLA VURDULAR

Eşbaşkan Demir’in kafasına copla vuran polisler, daha sonrasında ters kelepçeleyerek yere yatırdıkları eşbaşkanı tekmelediler. Yine Belediye Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın da eline copla vuruldu. Yaşanan olayın ardından polisler, belediyeye ait görüntülere de el koydu. Hastaneye kaldırılan Belediye Eşbaşkanı Evren Demir, “Şoförümüzü dövdüler. Biz de izin vermedik. Ardından da bizi dövdüler. Yere yatırıp ters kelepçeleyerek dövdüler” dedi.


SANDIKTA YENİLEN AKP-MHP BU YOLA BAŞVURUYOR

MA’nın haberine göre, belediye binasında bulunan HDP milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ise, “Bu halkın iradesini sandıkta yenemeyen AKP-MHP faşizmi bu tür girişimlere başvuruyor. Halkçı belediyecilik anlayışını yıkmaya çalışıyor. Belediyeleri bugün karakola çevirmişler. Belediyelerin girişinde polis kontrol noktaları Kürdistan dışında söz konusu değildir. İnsanlar belediyelere girerek arama, hakaret ve tacize uğramıyor” ifadelerini kullandı.

BU YOLLA KÜRT HALKININ İRADESİ KIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Bu yolla Kürt halkına mesaj verilmeye çalışıldığına işaret eden Taşdemir, şunları söyledi: “Bu durum iradesini, seçtiğini tanımayan, baskıyla, zulümle hukuksuzlukla ve faşizan politikayla irade kırma girişimidir. Diyadin halkının yüzde 70’e yakın seçtiği eşbaşkanların belediyeye girmeye çalışan şoförüne müdahale etmeye çalışıyorsunuz. Siz şoförü tanıyorsunuz, sürekli başkanın yanında gezdiğini biliyorsunuz. Her belediyeye girdiğinde arayacaksınız, taciz edeceksiniz, hakaret edeceksiniz ve şoföre müdahale edeceksiniz.”

BELEDİYE’NİN FAYANSLARINDA BAŞKANLARIN KANI VAR

Taşdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanda iniyor bu duruma müdahale etmeye çalışıyor. Sonrada takviye güç çağırıyorlar. 40’a yakın polis belediye içerisine giriyor. Eşbaşkanları darp ediyor. Evren ve Betül Başkan’a copla vurulmuşlar, tekmelenmişler, ters kelepçelenmişler. Biz belediyeye gittiğimizde belediyenin fayanslarında belediye eşbaşkanlarımızın kan izleri vardı. Özellikle başkanları hedef almışlar.”

BU FAŞİZMİN EN DİP VE KRALLIK HALİDİR

Taşdemir, “Bu irade tanımam anlayışıdır. Cumhurbaşkanı her gün ‘Halkın iradesine saygı duyun’ deyince Kürt halkının iradesi iradeden sayılmıyor. Bu faşizm iktidarlarında bile görülmemiş bir durumdur. Belediye içine kadar coplarla girerek belediye eşbaşkanlarına şiddet uygulayacaksınız. Kafasını kıracaksınız, elini kıracaksınız. Böyle bir şey mümkün mü? Bu resmen halkın iradesine saldırıdır, halkın iradesini tanımamaktır. Faşizmin en dip ve krallık halidir. Hak, hukuk tanımayan, saldırganlaşmış, azgınlaşmış bir polis gurubu var. Hukukla herhangi biri bağı olmayan keyfi davranan bir anlayış var” dedi.

  Savcılık izni olmadan Diyadin Bel. işgal edilip, coplarla saldırılıp eşbaşkanlarımız darp edildikten sonra ‘yazılı izin alacağız’ denildi. Yaptıkları kanunsuzluğu örtbas etmek için de görüntüleri silmeye kalkışıyorlar
Keyfi uygulamalarınızla halkın iradesini teslim alamazsınız pic.twitter.com/u5bvx6LP36 — DilanDirayetTaşdemir (@dilan_dirayet) 2 Temmuz 2019
POLİS DAYAK GÖRÜNTÜLERİNE EL KOYDU

Belediye içerisine girilerek belediyenin görüntülerine el konulduğuna dikkat çeken Taşdemir, şunları söyledi: “Ben polise diyorum sen neye dayanarak görüntülere el koyuyorsun. Bana ‘Savcıdan talimat almışım’ diyor. Savcının talimatını istiyorum ‘Bana şifahen vermiş’ diyor. Şifahen talimat mı olur. Resmi belge getireceksiniz, belediye eşbaşkanlarından izin alacaksınız. Böyle keyfi alınmıyor” dediğini aktardı.

Son güncelleme: 10:20 03.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı