• Turkhane Logo

Polis akademisinden atılan öğrenci: Yanlış ülkede yanlış hayal kurmuşuz

Mehmet Akif Öztekin, okuduğu Polis Akademisi AKP tarafından kapatılınca kendini lise mezunu ve işsiz bir şekilde kapıya konmuş olarak buldu.

14:42 31 Aralık 2020 Perşembe
Polis akademisinden atılan öğrenci: Yanlış ülkede yanlış hayal kurmuşuz
Mehmet Akif Öztekin, okuduğu Polis Akademisi AKP tarafından kapatılınca kendini lise mezunu ve işsiz bir şekilde kapıya konmuş olarak buldu.



“Yanlış ülkede yanlış hayal kurmuşuz. Mesleğe başlayamadan men edilme gibi bir olay kabuslarımda bile yoktu” dedi. Şimdi Yunanistan’da yeni bir hayat kurmaya çalışan Öztekin, ikinci el bisiklet satarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Mehmet Akif Öztekin çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Polis Akademisi’nin lisans eğitimi veren Güvenlik Bilimleri Fakültesini kazandı. 2015’te üçüncü sınıf öğrencisiyken çıkarılan yasayla okulu kapatılınca Öztekin’i de diğer öğrenciler gibi eline lise diploması ve transkript verip kapının önüne koydular.


Öztekin “İki üç aylık eğitimlerle bizim yerimize öğrenci aldılar. Biz güvenlik tedbirlerini ezbere söyleyemeden elimize silah almıyorduk. Ama onlar 2-3 ayda beline silah aldı. Onların geldiği bir gün vardı. Biz atış eğitiminden dönüyorduk. Onların kendi aralarındaki bazı şakalaşmaları görünce kendime ‘Bu mesleği bize yar etmeyecekler’ dedim. O zaman çok ağırıma gitti. Biraz gözlerim dolar gibi oldu” diyerek o günleri anlattı.

OKULDA MOBBİNG UYGULANDI

Okulun kapatılacağı dönem hem çalışan personele hem de öğrencilere çok ağır mobbing uygulandığını anlatan Öztekin, “Üst devreler alt devrenin yanında aşağılanmaz. Biz artık geriye dön komutunu kendimiz verip geriye dönüyorduk. Üst devrelerin azar yediğini görmemek için. Sürekli aşağılamalar, hakaretler… Bu okulun bize bitirtilmeyeceğini anlamıştık” dedi.

/

“MESLEĞE BAŞLAYAMADAN ‘MEN EDİLME’ KABUSLARDA BİLE YOKTU”

“Çocukluk hayalimdi benim polis olmak. Olmadı ama… Yanlış ülkede yanlış hayal kurmuşuz. Daha mesleğe başlayamadan men edilme gibi bir olay kabuslarımda bile yoktu herhalde. Sebep olanlarla yüzleşme ihtimalim olsa ellerine kelepçe takmak olur herhalde. Onlar suçluydular” diyerek yaşadığı trajediyi anlatan Öztekin pes etmedi.

Öztekin Polis Akademisi’ne girdiği sene Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü de kazandı. Çıkan af ile üniversiteye yeniden döndü. Ancak bu kez polislerin sürekli takibi onu rahatsız etti. Öztekin “Takip ediliyorduk o dönemde. Bunu çok net söyleyebilirim. Sonra birinci sınıfın ikinci dönemini okurken arama kararı çıktı hakkımda. Beni ifadeye çağırmak için gelmişler ama ben gitmedim ifade vermeye. Çünkü tutuklayacaklarını biliyordum” ifadelerini kullandı.

DÖRT YILLIK OKULU İKİ BUÇUK YILDA BİTİRDİ

Mehmet Akif Öztekin bir buçuk yıl okula ara verdi. Polis olacakken, polisten kaçmak zorunda kalan Öztekin, “En son memlekete gittiğimde kardeşim şaka yaptığını düşünerek, benim yattığım odaya tekme atarak girdi. O zaman polislerin geldiğini düşünerek ayağa kalkmıştım. Annem o zaman ‘Sen burada rahat değilsin, git’ demişti. O günlerde sabah saat 07:00 ile 09:00 arası genelde cam kenarlarından bakarak geçiyordu. Polis gelecek diye” sözleriyle o günleri anlattı.

Daha sonra eğitimine kaçak bir şekilde devan etme kararı alan Öztekin, “Hayalet gibiydim okulda… O dönemde öğrenci işlerine hiç uğramadım. 4 yıllık okulu 2 buçuk yılda bitirdim” dedi.

3 YIL BOYUNCA ÖZLEDİĞİ HALI SAHA MAÇINI ATİNA’DA OYNADI

Okul bitince, yaşadığı sıkıntılar sebebiyle Türkiye’den ayrılmak zorunda kaldı. “Baba bu senden aldığım son para. Bundan sonra ben başımın çaresine bakarım” diyerek Türkiye’den ayrıldı.

Yunanistan’a adım atar atmaz Atina’daki arkadaşlarını aradı. Halı saha maçını özlemişti. Öztekin, “Burada tanıdığım insanlar vardı. Onlara ‘Halı saha ayarlayın bana’ dedim. Futbol oynamayı çok severim. 3 yıl boyunca futbol oynayamadım o süreçte…” ifadelerini kullandı.



TÜRKİYE’DEKİ MAĞDURİYETLERİ ANLATIYOR

Öztekin özgürlüğün tadına varmak için de ikinci el bir bisiklet aldı. Öztekin’nin “Sırtımda eve getirdim. Tekeri bile dönmüyordu. Yavaş yavaş tamirini yaptım” dediği bisikleti çalındı. 20 euro sermayesi vardı. O bisikletin parasını çıkarmak için ikinci el bisiklet piyasasına girdi. Aynı zamanda tamiratını yapmaya başladı. Şimdi elinde ikinci el 10 bisikleti var. Yaklaşık 100 bisiklet alıp sattı. Böylece Yunanistan’da farklı insanlarla da tanıştı. Öztekin “Merak ediyorlar. Hikayemi soruyorlar. Ben de anlatıyorum yaşadıklarımızı. Hayret içinde dinliyorlar. Adalardan bir İstanbul Rumu’nun torunu ile tanıştım. Türkçe biliyormuş. ‘Atina’ya geldiğimde senden mutlaka bisiklet alacağım’ diyor” sözleri ile yaşadıklarının fotoğrafını çekiyor adeta.

Atina’nın köylerine otobüs ile gidip, bisiklet aldığını anlatan Öztekin, korona süreci olduğu için bisiklet tamir sertifikasını henüz alamadı. Polislik hayalini rafa kaldıran Öztekin, bisiklete merakın fazla olduğu Atina’da bu işin ticaretini yapmak istiyor. “Sermayem yok. Ortak arıyorum” diyen Öztekin “Belki bir gün bisikletle Avrupa turu da yaparım” sözlerini ekliyor.

Son güncelleme: 14:42 31.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı