• Turkhane Logo

Polis 9 aydır bulamadı: Depremde 370 kişinin öldüğü sitenin müteahhidini vatandaşlar yakaladı

16:00 10 Kasım 2023 Cuma
Polis 9 aydır bulamadı: Depremde 370 kişinin öldüğü sitenin müteahhidini vatandaşlar yakaladı





Hatay’da depremde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları’nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat’ı yakınlarını kaybedenler bir AVM’de yakaladı.



Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’nde bulunan Emlak Bank Konutları 1. Kısım’da bulunan 96 daireden oluşan 6 blok yıkıldı.



370 KİŞİYE MEZAR OLAN SİTENİN MÜTEAHHİDİ



Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı düşünülen blokların enkazından 370 kişinin cansız bedeni çıkarılmıştı. Konuya dair başlatılan soruşturma kapsamında konutların müteahhidi Mehmet Özat hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Her yerde aranan Özat ise bulunamadı.



Gazeteci Altan Sancar bugün paylaştığı bir videoda Özat’ın yakalandığını duyurdu. Sancar paylaşımında, “Hatay’da 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları’nın müteahhidi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Özat, Ankara’da bir AVM’de yakınlarını kaybedenler tarafından yakalanarak polise teslim edildi” bilgisini verdi.



“9 AY GEÇMİŞ ENKAZDAN HALA ÖLÜ ÇIKIYOR”



Söz konusu videoda Özat’ı yakalayan ve depremde yakınlarını kaybeden bir kişi “”Niye kaçmak istiyorsun? İnşaatları dikerken iyiydi, paraları yerken iyiydi. 9 ay geçmiş hala enkazdan ölü çıkıyor” diyerek tepki gösterdi.



Tam sayısı bilinmemekle birlikte Özat İnşaat’ın yaptığı birçok bina depremde yıkıldı. Emlakbank konutları dışında Cumhur Apartmanı, Özat Apartmanı, Bilgili Apartmanı’nı da Özat ailesinin şirketi yaptı.




Hatay’da 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları’nın müteahhidi olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Mehmet Özat, Ankara’da bir AVM’de yakınlarını kaybedenler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. pic.twitter.com/U3LuLRXx4I— Altan Sancar (@altansancarr) November 10, 2023




Son güncelleme: 16:00 10.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı