• Turkhane Logo

Polis 11 yaşındaki çocuğu bisiklet hırsızlığıyla suçlayarak sokak ortasında darp etti

Karabük'te bisiklet hırsızlığı ihbarı alan polis, 11 yaşındaki çocuğu darp ederek gözaltına aldı. Çocuğun babası, "Bisiklet bizim. Çocuğumun her tarafı morluk içinde" dedi. Vali olayı doğruladı.

17:02 19 Aralık 2021 Pazar
Polis 11 yaşındaki çocuğu bisiklet hırsızlığıyla suçlayarak sokak ortasında darp etti
Karabük'te bisiklet hırsızlığı ihbarı alan polis, 11 yaşındaki çocuğu darp ederek gözaltına aldı. Çocuğun babası, "Bisiklet bizim. Çocuğumun her tarafı morluk içinde" dedi. Vali olayı doğruladı.


Karabükün Safranbolu ilçesinde çalıntı bisiklet ihbarını araştıran polisler, sokakta gördükleri bisikletli Mirac Akgünü (11) durdurdu. Kimlik kontrolü yapmadan bisikleti almaya çalışan ekipler, çocuğun Bisiklet benim diyerek direnmesi üzerine yere yatırıp eziyet etti. Çocuğun İmdat, yardım edin diyerek bağırdığı o anlar, çevredekilerin cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yerde yatan çocuğun Ağabey, bisiklet benim. Vallahi, billahi benim bisikletim dediği anlar yer alıyor.

Olayı duyarak polis merkezine gittiğini söyleyen baba Ferhat Akgün şunları anlattı: Oğlum sinemaya gitmişti. Oradan olay yerinin yakınındaki tarihi konakta bulunan annesinin yanından döndüğü sırada panelvan bir araçla önünü kesmişler. Araçtan inen kişi, kendisini tanıtmadan oğlumu kolundan tutarak sen bunu nereden çaldın, kimden çaldın, nasıl çaldın gibi sorular yöneltmeye başlamış. Oğlum, kendisini kaçıracaklarını zannetmiş. Bağırarak kurtulmaya çalışmış. İkinci gelen polis, aracın şoför koltuğundaki oğlumu arkasından tutarak yere yatırmış. Çocuğumu bisikletin demiri üzerinde sürüklemişler. Üzerindeki kıyafetleri falan çıkmış. Babam devlet memuru, itfaiyeci. Telefonla arayın, sorun demesine rağmen hırpalamışlar. Bir vatandaş, müdahale edip çocuğu bunların elinden almış. Sonra oğlumun telefonundan beni aradılar. Bana da telefonda bu bisikleti nereden aldın, çaldınız mı? gibi sorular sordular. Ben de bisikleti oğluma benim aldığımı söyledim. Çocuğun üzerine gitmemelerini söyleyince gel karakola, seninle orada görüşeceğiz dedi.




Emniyete oğlunu getiren ekipten önce ulaştığını söyleyen Akgün Çocuğu yanında anne, babası olmadan gözaltına almışlar. Bunun üzerine ben de emniyete gittim. Daha uzak mesafede olmama rağmen emniyete onlardan önce vardım. Çocuğu arabayla gezdirmişler. Geldiklerinde bir de üste çıkmaya çalıştılar. Haklı çıkmak için bana çalıntı bisiklet ihbarını gösterdiler. İhbarda sarı renkli falanca marka bisiklet, 18-25 yaş arası şahıs yazıyor. Bizim bisiklet mavi ve siyah renkte. Renk tutmuyor, marka tutmuyor, eşkal tutmuyor. Benim oğluma neden böyle yaptınız. Bakın ben de itfaiyeciyim. Sizin polis eğitimlerinde çocuk psikolojisi eğitimi aldığınızı biliyorum dediğimde biz öyle bir şey yapmadık. Özür dilemeyeceğiz dediler. Çocuğun her tarafı morluk içinde diye konuştu.

Mağdur olmasına rağmen şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini aktaran Akgün, şunları söyledi: 

Oğlumu o halde görünce yüzüne tükürülecek insanlarsınız. Sizden şikayetçi olacağım dedim. Beni karakolda sistem yok bahanesiyle 3 saat beklettiler. O esnada karakolun kameralarından benim o sözümü almışlar. Hakkımda yakalama kararı çıkartılmış, zaten karakoldayım. Ben de polisler hakkında karakola şikayette bulundum.

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Karabük Valisi Fuat Gürel Görüntüleri izleyince çok üzüldüm. Bir bisiklet çalınmış. Polis ekibi, o bisiklet sanarak abartılı bir müdahalede bulunmuş. Konuyla ilgili soruşturma başlatıyoruz ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 17:02 19.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı