• Turkhane Logo

Polat çiftinin ilk ifadesi ortaya çıktı

Polat çiftinin ifadelerine dair ilk bilgiler ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında devamlı ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat'ın sorumlu olduğunu söylediği öğrenildi.

11:50 04 Kasım 2023 Cumartesi
Polat çiftinin ilk ifadesi ortaya çıktı
Polat çiftinin ifadelerine dair ilk bilgiler ortaya çıktı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında devamlı ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat'ın sorumlu olduğunu söylediği öğrenildi.





Yaklaşık bir buçuk aydır tüm Türkiye’nin odaklandığı Dilan-Engin Polat çifti soruşturmasında gelişmeler devam ediyor. ‘Kara para aklama’, ‘suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak’, ‘belgede sahtecilik’ ve ‘vergi kanununa muhalefet’ suçları iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat, Engin Polat ve aynı zamanda birinci derece yakınlarının ve çevrelerinin de aralarında bulunduğu toplamda 24 şüpheli 1 Kasım’da gözaltına alındı. Şüphelilerden 18’i emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.



‘Çocuklarımızın okulu için adres değiştirdik’



Dört gün boyunca emniyette gözaltında olan Dilan ve Engin Polat’ın dün akşam saat 17.20’de başlayan ifade alma işlemleri saat 23.45’de tamamlandı. İlk ifadelerinden bazılarına ulaşıldı. Dilan Polat ve Engin Polat’a sorulan sorulardan biri haklarında soruşturma başlatılmasının ardından neden adres değişikliği yaptıkları oldu.



Polat çifti bu soruya, “Çocuklarımızın okulu için adres değişikliğine gittik” şeklinde yanıt verdi.



‘Aylık gelirimiz 150 bin lira



Polat çiftine aylık gelirleri sorulduğunda ise çiften ortak yanıt, “150 bin ila 200 bin lira arası” olduğu öğrenildi.



Dilan Polat devamlı olarak ağladı



Tüm bunların haricinde Dilan Polat’ın ifadesi boyunca ağladığı, kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm” şeklinde cevap verdiği belirtildi.



Engin Polat: Bu paraları biriktirdik



Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik” dediği öğrenildi. Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi.



Ne demişti?



Bugün adliyeye sevk edilen isimler arasında olan Dilan Polat, daha önce katıldığı bir sabah programında, “Üzerimdeki kombin 350 bin TL. Türk kahvemi altın tozuyla sırf birilerini rahatsız etmek için içiyorum. Bazen bir AVM’de günlük 750 bin TL harcıyorum” demişti.



66 sayfalık soru soruldu



Mali Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık olarak altı saat süren sorguda, Dilan Polat’a 26, Engin Polat’a da 40 sayfadan oluşan soru yöneltildi.

Son güncelleme: 11:50 04.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı