• Turkhane Logo

Pınar Gültekin'in babasından 'güçlünün hukuku' tepkisi: Artık bu ülkede adalet beklemiyorum

Pınar Gültekin'in ailesi, katil Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi.

16:35 20 Haziran 2022 Pazartesi
Pınar Gültekin'in babasından 'güçlünün hukuku' tepkisi: Artık bu ülkede adalet beklemiyorum
Pınar Gültekin'in ailesi, katil Cemal Metin Avcı'nın cezasının 'haksız tahrik' indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi.


Pınar Gültekinin ailesi, ağırlaştırılmış müebbet haip cezası verilen Cemal Metin Avcının cezasının haksız tahrik indirimi ile 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi. Anne Şefika Gültekin, Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz dedi.

Muğlada üniversite öğrencisi Pınar Gültekini katleden Cemal Metin Avcının, canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcıya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, haksız tahrik indirimi ile cezayı 23 yıla indirdi. Duruşmada tutuksuz sanıklar kardeş Mertcan Avcı, anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhanın ise beraatine karar verildi.


Pınar Gültekinin ailesi, mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi.

Duruşmadan sonra açıklama yapan Pınar Gültekinin babası Sıddık Gültekin, Ne söyleyeceğimi gerçekten şaşırdım. İki senedir mücadele veriyoruz. Maalesef bu Ramazanın son haftasında sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı Yardımcısı tarafından bir iftar yemeği verildi. Biz o iftar yemeğine katıldık. Ve kadınların üzerindeki şiddet ile ilgili yeni bir reform yapacaklarını söylediler. Hiçbir suçun cezasız kalmayacaklarını söylediler. Ama maalesef benim baştan sona kadar beklediğim buydu ifadelerini kullandı.

KARŞI TARAF MADDİ OLARAK GÜÇLÜ

Bütün Türkiyeye sesleniyorum, bütün kadınlara sesleniyorum diyen Sıddık Gültekin, şöyle devam etti: Yarın ne olacak, hesabımı kimden isteyeceğim? Benim hesabımı kim verecek? Başka bir şey söyleyemiyorum, bir baba olarak iki senedir boşuna gidip geldik. Ben baştan sona bu mahkemenin böyle yapacağını biliyordum. Karşı taraf güçlü. Parasal, maddi olarak çok güçlü. Her şeyi baştan biliyorduk. Maalesef öyle de oldu. Ben artık bu ülkede adalet beklemiyorum.

HAK, HUKUK BU DEĞİL!

Pınar Gültekinin annesi Şefika Gültekin ise, Hak, hukuk, adalet bu değil. Adalet Bakanına sesleniyorum, Cumhurbaşkanından rica ediyorum; adalet bu değil! Benim kızımı diri diri yaktılar. Bu cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz diyerek tepki gösterdi.

Son güncelleme: 16:35 20.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı