• Turkhane Logo

Piknik yapan çocuklar gözaltına alındı: Ali Yerlikaya’dan ‘büyük’ operasyon

Beşiktaş Sporcular Parkı’nda piknik yapan 6 çocuğun da aralarında olduğu 12-15 yaşlarındaki 14 çocuk gözaltına alındı. Çocuk Şube'de tutulan ve haber alınamayan çocukların piknik buluşması 'örgüt buluşması' sayıldı.

13:38 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Piknik yapan çocuklar gözaltına alındı: Ali Yerlikaya’dan ‘büyük’ operasyon
Beşiktaş Sporcular Parkı’nda piknik yapan 6 çocuğun da aralarında olduğu 12-15 yaşlarındaki 14 çocuk gözaltına alındı. Çocuk Şube'de tutulan ve haber alınamayan çocukların piknik buluşması 'örgüt buluşması' sayıldı.

Velevde yer alan habere göre İstanbul’da Hizmet Hareketinin ‘güncel yapılanması’ iddiasıyla evlerine baskın yapılan ve gözaltında tutulan 38 kişiden 14’ünün lise öğrencisi olduğu öğrenildi. Beylikdüzü ve çevresindeki evlerde anneleriyle birlikte gözaltına alınan öğrencilerin Emniyet’teki Çocuk Şube’de ve KOM Şube’de tutulduğu belirtildi.

6 ÇOCUK AÇIK ALANDA PİKNİK YAPTI, ‘ÖRGÜT BULUŞMASI’ SAYILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir operasyonla evlerinden alınan çocuklar için 4 gün gözaltı süresi istenirken TRT Haber’e servis edilen fotoğraflar şaşkınlıkla karşılandı. “İşte örgütün Beşiktaş buluşması” başlığı ile verilen haberde 12 ile 15 yaşları arasında oldukları tahmin edilen 6 çocuğun piknik yapması suç gibi gösterildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet’in evlerinde, okulda ve sosyal hayatta takip ettikleri çocuklara ilişkin bir gerekçe bulunamayınca piknik buluşması “İşte örgütün Beşiktaş buluşması” ifadeleriyle servis edildi. TRT Haber’in yaydığı metinde, “Öğrenciler evlerde ve açık alanlarda toplantı yaptı. Açık alanlarda yapılan toplantılardan biri Beşiktaş Sporcular Parkı’nda gerçekleşti. TRT Haber o anların görüntülerine de ulaştı. Toplantılara katılan öğrenciler MİT ve Emniyet’in takibindeydi.” denildi.

EMNİYET VE MİT ÇOCUK PEŞİNDE…

Başka bir fotoğrafta ise yan yana yürüyen 3 çocuk takip edilirken çekilen fotoğrafın altına, “TRT Haber’in ulaştığı bu fotoğraftaki 3 kişiden 2’si örgütün toplantısına gidiyordu.” ifadelerinin yerleştirildiği görüldü.

MİT’in ve Emniyet’in TRT Haber üzerinden servis ettiği metinde dikkati çeken başka bir ayrıntıda ise, çocukların ailelerinin KHK’lı olduğu ortaya çıktı. Akrabaları ve sosyal çevresindeki kişilerin görüşmek istemedikleri ailelerin çocuklarının bir araya gelmesi ve piknik yapması suç gibi gösterildi.

BURS YOK, YURT YOK, EV KİRALAMAK YASAK: ÇOCUKLAR NASIL OKUYACAK?

Aileleri KHK’lı olduğu için burs verilmeyen ve devlet yurtlarının kabul etmediği öğrencilerin okumak için başka şehire gittiğinde birlikte ev tutmaları da yapılan suçlamalar arasında yer aldı.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Demirören Haber Ajansı (DHA) ile servis edilen haberde ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, Hizmet Hareketinin ‘güncel yapılanması’ iddiasıyla üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerine yönelik soruşturma başlattığı duyuruldu. İlgili ‘haber’ metinlerinde “Bu kapsamda farklı illerden İstanbul’a üniversite okumak için gelen öğrencilere evlerini kiralamakla suçlanan ve haklarında adli bir kayıt bulunmayan ailelerle; bu evlerin eşya, kira ve günlük giderlerinin karşılayan ayrıca öğrencilere evlerinde sohbet düzenleyen kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekipleri tutuklu ya da hükümlü kişilerin çocuklarıyla organizasyonlar düzenlemekle de suçlanan bu kişiler hakkında teknik ve fiziki takip de yapıldığı açıklandı.” denildi.

Son güncelleme: 13:38 08.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı