• Turkhane Logo

PİAR Araştırma: HDP'nin İstanbul hamlesi dengeleri değiştirdi

PİAR Araştırma Genel Müdürü Kadir Atalay,

21:51 29 Ocak 2019 Salı
PİAR Araştırma: HDP'nin İstanbul hamlesi dengeleri değiştirdi
PİAR Araştırma Genel Müdürü Kadir Atalay,

Yerel seçim sandığının 31 Martta seçmenin önüne konulmasına iki ay kaldı. AKP — MHP ve CHP — İYİ Parti arasındaki görüşmeler mutabakatla sonuçlandı. İttifakların dışında kalan HDP ise, İstanbul, İzmir, Adana gibi büyükşehirlerde aday çıkarmayacağını duyurdu. 
HDPnin bu illerde CHPnin adaylarına destek çağrısı yapacağına dair bir kanı oluşsa da partiden bu yönde bir açıklama yapılmadı.

HDPnin özellikle İstanbuldaki tutumu seçimin kaderinde etkili olabilir ancak, iktidar kanadının milliyetçi söylemi yükseltmesi halinde katkısından çok zararı olabilir yorumlarını da beraberinde getiriyor.
RS FMde yayınlanan Yavuz Oğhandan Bidebunudinle programına konuk olan PİAR Araştırma Genel Müdürü Kadir Atalay, HDPnin 31 Marta ilişkin yaklaşımının ne gibi sonuçları olabileceğini değerlendirdi.
HDP FEDAKARLIK YAPMAZSA BARAJI GEÇMESİ İÇİN ALDIĞI OYLARI KAYBEDECEK

HDP bugün Türkiyede siyaset yapması en zor olan partidir tespitiyle sözlerine başlayan Atalay, İktidar HDPyi hem kendi yanına almıyor hem de muhalefete izin vermiyor. HDPye düşen şey fedakarlık. Muhalefete fedakarlıkta bulunmazsa barajı aşmayı sağlayan oyları da kaybedecek diye konuştu.
TERÖRİSTLERLE İŞBİRLİĞİ SÖYLEMİNİN İSTANBULDA KARŞILIĞI YOK
HDPnin İstanbulda aday çıkartmamasının muhalefete fayda sağlayacağını ifade eden Atalay, Teröristlerle işbirliği söyleminin İstanbul seçmeninde bir karşılığı yok dedi.
İSTANBUL DA İŞLER DEĞİŞECEK

HDPnin kararını açıklamasından önce iktidarın adayı Binali Yıldırımın 3-4 puan önde olduğunu vurgulayan Atalay, HDPnin bu hamlesiyle İstanbulda işler değişecek ifadelerini kullanırken, HDPde AK Partiyle bu iş olmayacak. Hiç olmazsa iktidar değişsin düşüncesinin hakim olduğunu belirtti. Atalay, Adanada da HDPnin desteğiyle CHPnin adayının seçimi kazanacağını söyledi.

Son güncelleme: 21:51 29.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı