• Turkhane Logo

Pervin Buldan'dan iktidara: 2023'ü bile göremeyeceksiniz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

13:32 12 Nisan 2022 Salı
Pervin Buldan'dan iktidara: 2023'ü bile göremeyeceksiniz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuşuyor.


Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verini değerlendirdi. Enflasyon, TÜİK’in enflasyon oyunlarına rağmen yüzde 62’ye dayandı diyen Buldan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatiye işaret ederek, Sanki kendisi aralık ayına kadar kalacakmış gibi konuşan Maliye Bakanı’na şunu ifade etmek isteriz, siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz ifadelerini kullandı.

Buldanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 


Şenyaşar ailesi sonuç alıncaya kadar bu ailenin yanında olmaya devam edeceğiz. Yol haritamızı belirlemeye çalıştık, süreçleri detayları tartışmaya devam edeceğiz.

Yol haritamızı belirlemeye çalıştık, süreçleri detayları tartışmaya devam edeceğiz. Durmadık, durmayacağız. Yılmadık, yılmayacağız. 

Ekonomi adeta yangın yerine düşmüş durumda. Ekonomide yaşanan felaket iktidarın iddia ettiği gibi geçici bir durum değil. Enflasyon, TÜİK’in enflasyon oyunlarına rağmen yüzde 62’ye dayandı. Her ay tırmanmaya devam etmektedir. Kontrolü kaybeden, ne dedilerse tersini yaşatan bir iktidarla karşı karşıya olduğumuzu artık bu toplumun, bu ülkede yaşayanların bilmesi gerek.

İktidarın durumunu çok iyi özetleyen bir Maliye Bakanı var. 2021 Aralık ayında “Enflasyon şubatta düşecek” dedi. Şubat geldi dayandı, bu kez mart ve nisanda düşecek dedi, bırakın düşmeyi daha da artan bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımızı söylemek isterim. Sanki kendisi aralık ayına kadar kalacakmış gibi konuşan bu Maliye Bakanı’na şunu ifade etmek isteriz, siz gidicisiniz, 2023’ü bile göremeyeceksiniz.

Bu halk, yaşanan ekonomik kriz karşısında sizleri bir erken seçime zorlayacak. Erken seçimle birlikte ülke yeni bir yönetimi de seçecek.

Bu halklara zulümden başka bir şey vermediniz. Acı ve krizden başka bu ülkeye hiçbir katkınız olmadı. Daha fazla batırmak için mi hazırlık yapıyorsunuz?

Genel başkanları çıktı, çözüm üretmek yerine sabredeceğiz diyerek halka bir kez daha acı reçeteyi gösterdi. Bu ekonomi yönetimi ekonomiyi değil yalanlarla algıyı yönetmeye çalışıyor. Enflasyon sadece tüketici fiyatlarında yükselmiyor. Aynı zamanda iktidarın yalanlarındaki enflasyon da her ay düzenli olarak artıyor.

Halka sabır önerenlere bakıyoruz, bir gün çıkıp da beşli çeteye garanti ödemelerini durduruyoruz dediklerini duymadık.  Halka sabredin diyen zihniyetin; eş, dost ve akrabalara adrese teslim ihale dağıtmayı durdurduğuna dair hiçbir şey görmedik. 

Son güncelleme: 13:32 12.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı