• Turkhane Logo

Perinçek AKP'nin HDP ziyaretine ateş püskürdü

AKP'nin HDP ziyaretini eleştiren Perinçek,

15:59 10 Kasım 2022 Perşembe
Perinçek AKP'nin HDP ziyaretine ateş püskürdü
AKP'nin HDP ziyaretini eleştiren Perinçek,

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKPnin yeni anayasa çalışmaları ile ilgili HDPyi ziyaret etmesini eleştirdi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Perinçek, AK Parti Hükümeti temsilcileri, Anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında, PKK’nın emrindeki HDP’yi ziyaret etti. HDP, Terör Örgütü PKK’ya terörist toplayan, para toplayan, bölücü terörün propagandasını yapan bir örgüttür ifadelerini kullandı.
AKPyi sert sözlerle eleştiren Perinçek HDP ile birlikte anayasa yapılmaz anayasa yıkılır. HDP üzerinden PKKyı meşrulaştırıyorlar. AK Parti, HDP ziyareti siyasetini sürdürürse, HDPnin dostları arasına katılır. dedi.

HDP ile birlikte anayasa yapılmaz anayasa yıkılır diyen Perinçek şöyle devam etti:
HDP’nin PKK emrinde Türkiyemizin toprak bütünlüğüne, millî birliğine, kamu düzenine ve halkın kardeşliğine karşı savaştığı cümle âlemin bildiği bir gerçektir. Nitekim Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da, HDP’nin Anayasa yıkıcısı bir faaliyetin odağı haline geldiğini saptamış ve kapatma davası açmıştır.
Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polisi ve Köy korucularımız, PKK’ya öldürücü darbeler indiriyor ve terör örgütünü bitirme hedefine ilerliyor. Bu koşullarda, üstelik birlikte Anayasa yapma iddiasıyla gerçekleştirilen HDP ziyaretine hiçbir hukukî kılıf bulunamaz. Bu ziyaret, hukuku çiğnemenin ötesinde Mehmetçiğe kurşun sıkan bir örgütü meşrulaştırmak gibi çok ağır sorumlulukları olan bir eylemdir.
HDP’NİN DOSTLARI ARASINA KATILIRAKPye yönelik eleştirilerini sürdüren Perinçek, AK Parti, HDP ziyareti siyasetini sürdürürse, HDP’nin dostları arasına katılır. Bu tutum, CHP ve İYİ Parti’nin tutumudur. ABD denetiminden kurtulamayanlar, Atlantik’in sömürücü ve bölücü sistemi içinde çırpınırlar ve Türkiye’yi yönetemez duruma düşerler dedi.

Son güncelleme: 15:59 10.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı