• Turkhane Logo

Pentagon'dan Ankara'ya rest: Ya biri ya diğeri

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili soruya,

23:23 02 Mayıs 2019 Perşembe
Pentagon'dan Ankara'ya rest: Ya biri ya diğeri
ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili soruya,

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan teknolojisinin Rusyanın eline geçmesi riski gerekçesiyle Türkiyenin hem F-35 hem de S-400 sahibi olamayacağı mesajını bir kez daha gönderdi. 1 Mayısta ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinin Tahsisat Komisyonunu bilgilendiren Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Türkiyenin Rusyadan S-400 füze savunma sistemleri alması halinde ABD ile müttefiklerinin ortak ürettiği F-35 hayalet savaş uçaklarına el süremeyeceği görüşünü yineledi.
YANLIŞ ANLAMALARI ÇOK KÜÇÜK İHTİMAL
Sputnikin haberine göre, Vekil Mario Diaz-Balartın Bu mesajı Ankaraya yeterince net şekilde verdiniz mi, sorusu üzerine Shanahan Bence yanlış anlamaları çok küçük bir ihtimal yanıtını verdi.
Bunun üzerine Diaz-Balart Ya biri ya da öteki; yoksa F-35lere sahip olamazlar vurgusunu yaparken, Shanahan O konuda bizim tarafımızda bir kafa karışıklığı yok dedi.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiyenin katılımı olmadan F-35 Lightning II geliştirmeye yönelik çok uluslu projenin çökeceğini söylemişti:
Bizi dışlamaya çalışanların bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini görüyoruz. Türkiyenin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur.
ABDnin her kesiminden artan baskıya karşın, Ankara, Rusyadan S-400 almasının NATO ile ABDnin güvenliği ve F-35lerle bir ilgisinin olmadığını söylüyor. Washington ise olası yaptırımların işaretini Türkiyeye F-35 yedek parçalarının teslimatını askıya alarak verdi.

Son güncelleme: 23:23 02.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı