• Turkhane Logo

Pentagon: Kızıldeniz'de gemilerimiz saldırıya uğradı

ABD Savunma Bakanlığı, Kızıldeniz'de bir Amerikan savaş gemisi ve çok sayıda ticari geminin saldırıya uğradığını duyurdu.

02:11 04 Aralık 2023 Pazartesi
Pentagon: Kızıldeniz'de gemilerimiz saldırıya uğradı
ABD Savunma Bakanlığı, Kızıldeniz'de bir Amerikan savaş gemisi ve çok sayıda ticari geminin saldırıya uğradığını duyurdu.

Pentagondan yapılan yazılı açıklamada, Kızıldenizde gerçekleşen saldırıların İsrailin Gazzeye saldırılarıyla bağlantılı olabileceği belirtildi.

Açıklamada, Kızıldenizdeki USS Carney (destroyer) ve ticari gemilere yönelik saldırılara ilişkin raporların farkındayız ve bilgi geldikçe paylaşacağız ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, söz konusu saldırıların kimin tarafından yapıldığına dair bilgi paylaşılmadı.
Al Jazeeranin haberine göre ise saldırılar Yemendeki Husiler tarafından onlarca füze ve drone ile düzenlendi.
Husiler: İki İsrail gemsini vurdukBu arada Husiler, Babul Mendeb Boğazında bu sabah iki İsrail gemisini hedef aldığını duyurdu. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, Babul Mendeb Boğazında hedef aldıkları İsrail gemileri hakkında bilgi verdi.
Unity Explorer ve Number Nine adlı iki İsrail gemisinin hedef alındığı kaydedilen açıklamada, gemilerden birinin insansız hava aracı (İHA) ile diğerinin deniz füzesi ile vurulduğu belirtildi. Açıklamada, söz konusu gemilerin İsrailin Gazze Şeridine yönelik saldırılarına tepki olarak hedef alındığı ifade edildi.
Hamas, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Husilerin İsrail gemilerini hedef almasının takdirle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, Gazze Şeridinde halkımıza yönelik saldırıları sona erene kadar İsrail gemilerinin Kızıldenizde seyretmesini engelleme kararını takdir ediyoruz ifadeleri kullanıldı.
İsrail: Ağır hasar alan gemi İngiltereye aitİsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, Kızıldenizde Husilerin saldırıları sonucu iki yük gemisinin zarar gördüğü belirtildi.
Husiler tarafından vurulan gemilerden birinin ağır hasar aldığı ve İsrail ile bir ilişiğinin olmayıp İngiltereye ait olduğu kaydedildi. Hafif hasar alan diğer geminin ise mülkiyetinin kısmi olarak İsraile ait olduğu, ancak taşınan yük ile gemi mürettebatının İsrail ile ilişiğinin bulunmadığı kaydedildi.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasımdaki televizyon konuşmasında, Kızıldenizde İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Yemendeki Husiler, 31 Ekimden bu yana birçok kez İsraile yönelik füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediklerini duyurmuşlardı.

Son güncelleme: 02:11 04.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı