• Turkhane Logo

'Peker'in davetlerine ünlüler koşarak gitmişti'

Suç örgütü lideri Sedat Peker, peş peşe yayınladığı videolarla İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ı kirli işlere bulaşmakla itham etmeye devam ediyor.

11:33 10 Mayıs 2021 Pazartesi
'Peker'in davetlerine ünlüler koşarak gitmişti'
Suç örgütü lideri Sedat Peker, peş peşe yayınladığı videolarla İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ı kirli işlere bulaşmakla itham etmeye devam ediyor.

Pekerin üçüncü videosunda, siyaset, sanat ve gazetecilik dünyasından pek çok ismin davetlerine severek katıldığını hatırlatması dikkat çekerken, Gazete Duvar yazarı Ümit Kıvanç da, Peker çağırdı, ünlüler koştu başlıklı, 10 Mayıs tarihli yazısında, Yaşananların en berbat tarafı, kötü adamların itiş kakışında biz sözde yurttaşların tamamen enayi yerine konmamız ve gelenin gidenin üstümüzden geçmesi ifadelerini kullandı.

Son videosunda Pekerin, Yahu, yirmi bin, otuz bin kişi geliyordu davetlerime, siyasetçisi, gazetecisi, şusu busu… Beni en iyi işadamı, en hayırsever falan seçiyordunuz, ödüller veriyordunuz…Ne oldu? Nasıl şimdi suç örgütü lideri oldum? minvalli yaklaşımına dikkat çeken Kıvanç, Haklı. Bugün birileri, zavallıca, riyakârca gayret içerisinde, suç örgütü lideri klişesini mütemadiyen tekrarlayarak, Sedat Peker’i, belli ki bütün ilişkileri ve marifetleriyle ortayerinde yer aldığı yakın geçmişlerinden uzaklaştırmaya çabalıyor. İmkânsız çaba bu yorumunu yaptı.

ATVde yayınlanan bir dizide Pekere göndermede bulunan sahneler olduğunu ifade eden Kıvanç, Pekerin kurduğu bir sitenin tanıtım gecesine çok sayıda tanınmış simanın katıldığını da hatırlattı.


O geceye katılanlarla ilgili bir gazete haberine dikkat çeken Kıvanç, yazısını şu satırlarla sürdürdü:

Ödül töreninin ardından modern dans grubu Kafkas oyunları sergiledi. Gecenin sonuna doğru Muazzez Abacı sahne aldı.

Geceye katılan tek ünlü elbette Abacı değil. Sahne almadan orada bulunan ünlüler de var. Bin beş yüz kişiden sözediyoruz: “Geceye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Abdülhaluk Çay, Sadi Somuncuoğlu, emekli general Veli Küçük, Prof. Şener Üşümezsoy, Ord. Prof. Reha Oğuz Türkkan, İbrahim Tatlıses, Mehmet Ali Erbil, Adnan Şenses, Seda Sayan, Gönül Yazar, Osman Yağmurdereli, Hakan Altun, Şenol İpek ve Cengiz Kurtoğlu da katıldı.”

Gazeteciler bazılarından görüş almış. Veli Küçük, meselâ, Türk birliği mutlaka tecessüs edecektir, demiş. Asil Türk milletinin yolu Tanrı dağlarından, Ergenekon’ dan geçecek. Globalleşmeye ve Avrupa Birliği’ne karşı değiliz. Ancak onurluca girmek istiyoruz. Yalvarmayacağız. Dostum Peker ne iyi etmiş.

Hilton’da altın dağıtmalı, mehteranlı, otağlı, bin beş yüz kişilik “site açılışı” haberi böyle. Peker’e isnat edilen suçlar yukarıda. Sitenin Türk dünyasını birleştiremediğini biliyoruz, ama o salonda birleştirdiği bir topluluk vardı işte. Şimdi Peker’in her adı geçtiğinde “suç örgütü lideri, suç örgütü lideri…” diye bağırarak tüyüp kuytu köşelere saklananların aralarında olduğu.

Son güncelleme: 11:33 10.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı