• Turkhane Logo

Peker'den yeni iddia: Ülkede kaos çıkarmak için bir cemevine saldırı planlanıyor!

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar ekibinin bir cemevine saldırı düzenleyerek 1993'teki Gazi Mahallesi olaylarından daha büyük bir eylem planladıklarını iddia etti.

19:28 31 Mayıs 2021 Pazartesi
Peker'den yeni iddia: Ülkede kaos çıkarmak için bir cemevine saldırı planlanıyor!
Suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar ekibinin bir cemevine saldırı düzenleyerek 1993'teki Gazi Mahallesi olaylarından daha büyük bir eylem planladıklarını iddia etti.


Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada yeni bir iddia daha ortaya attı. Peker, Gaziosmanpaşada 1993 yılında düzenlenen saldırıdan daha büyük bir eylemin eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağarın adamları tarafından planlandığını öne sürdü.

Peker, YouTubeda yayınladığı videolara dikkat çekerek Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır ifadelerini kullandı.
  Devamlı Alevilik konusuna değinmemin sebebi derin mehmetin adamları tarafından geçmişte Gaziosmanpaşa’daki kahve saldırısından çok daha büyük bir eylem yapılıp, ülkede kaos çıkarma planlarını boşa çıkarabilmek içindir. Planları bir cemevine saldırıdır. — Sedat Peker (@sedat_peker) May 31, 2021  

GAZİ MAHALLESİNDE NE OLMUŞTU?

12 Mart 1995 tarihinde ağırlıklı olarak Alevi vatandaşların yaşadığı, o dönem İstanbulun Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Gazi Mahallesinde üç kahvehane ve bir pastane kimliği belirsiz kişilerce taranmış, bu saldırılarda Halil Kaya adlı bir Alevi dedesi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı.

Bu saldırıların ardından Gazi Mahallesinde yaşayanlar emniyetin olaylara geç müdahale ettiğini savunarak protesto gösterileri düzenlemiş, olaylara polisin sert müdahalesi sonrası da şiddet olayları yaşanmıştı. Gazi Mahallesinde dört gün boyunca süren olaylarda 22 kişi hayatını kaybetmiş, 150den fazla kişi yaralanmış, çok sayıda kişi de tutuklanmıştı.

PEKERİN AĞARLA İLGİLİ DİĞER İDDİALARI

Sedat Peker, yayınladığı videolarda gazeteci-yazar Uğur Mumcu cinayetinde de Mehmet Ağarın parmağı olduğunu öne sürdü. Peker konuyla ilgili olarak, Uğur Mumcu bence şehittir. Neden öldürüldü? Öldürüldüğü zaman yazdığı yazılara bakın. Hep terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları olur ve silah ticareti. Şehit olduğunda yanına ilk gelen kim? Mehmet Ağar. Katil hep ilk gelir. Ve eşine diyor ki: Ben buradan bir tuğla çekersem devlet aşağıya iner dedi.

Peker, ayrıca Ağarın Azeri iş insanı Mübariz Mansimovu tehdit ettiğini ve bu şekilde Yalıkavak Marinayı aldığını öne sürerken Ağar da Sözcü gazetesine Yalıkavak Marina ile ilgili yaptığı açıklamada Ben olmasan mafya çökerdi ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 19:28 31.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı