• Turkhane Logo

Peker, "Ağar Türkiye'ye getirtti" demişti: Mafya lideri Salifov'un cinayetinde yeni gelişme

Esenyurt'ta

17:55 17 Eylül 2021 Cuma
Peker,
Esenyurt'ta

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede olay anlatıldı. 20 Ağustos 2020de Antalyada koruması tarafından öldürülen Azerbaycanlı Lotu Quli lakaplı mafya lideri Nadir Salifovun Esenyurtta Gülvadi mezarlığında bulunan kabrini ziyarete gelen Kenan Imanzade ve Ali Haşımov arasında tartışma yaşandığı belirtildi.
Savcılıkça alınan ifadesinde Kenan Imanzade, Rusyadan arayan bir arkadaşının Alinin kendisini öldürmek üzere gönderilmiş bir tetikçi olduğunu söylemesi üzerine tartıştıklarını anlattı. Şüpheli Kenan Imanzade, Bu konuyu konuşmak için manevi ağabeyi olarak gördüğü Nadir Salifovun mezarı başına gittik.  Ali ile tartıştık onu iterek yere düşürdüm. Daha sonra kaldırarak sarıldım. Aliye silahı vererek rahatlaması için havaya ateş etmesini söyledim. Ancak Ali silahı kendi kafasına dayadı. Silahı elinden almak istediğimde silah ateş aldı ben kolumdan yaralandım. Hastaneye gittiğimde Alinin öldüğünü duydum dedi.
Kriminal polis, ölen Ali Haşımovun el swaplarında atış artıklarına rastlandığını, şüphelilerde rastlanmadığını bildirdi.  İddianamede şüpheli Kenan Imanzadenin maktulü başından vurarak öldürdüğü anlaşıldığından Kasten öldürme ve Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma suçlarından müebbet hapis cezası talep edildi.
NE OLMUŞTU?Hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker, Mehmet Ağarın Palmali Holdingin sahibi Mübariz Mansimovu öldürmesi için Salifovun deportunu kaldırtıp Türkiyeye getirttiğini iddia etmişti.
Peker, Organize Şube polisini öldüren bu adamı deportu kaldırıp Türkiyeye getirdi derin devletimizin başı. Niçin biliyor musunuz, Mübariz Mansimovu öldürtmesi için. Mübariz yeri geri almak için uğraşıyor ya. Allaha şükür o kötü olay olmadı. Mübariz de dik adam, diklendi. Sonra Gulinin kardeşi Guliyle konuştu, şey yapıldı. Guli ne oldu biliyor musunuz? Öldü! Aradı, ben dedi, Türkiyeye gidiyorum. Türkiyede biraz kalıp çıkmıştı. Gitme dedim, ben orada yokum, sıkıntı yaşayabilirsin. Dedi, ben güçlüyüm, Mehmet abiyle aram çok iyi, dedi. Geldi, haftası dolmadan öldürüldü demişti.

Son güncelleme: 17:55 17.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı