• Turkhane Logo

Pehlivan ve Terkoğlu’na 158 yıl hapis talebi

‘Metastaz 2: Cendere’ kitabının yazarları Oda Tv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a 95 yıl, Haber Müdürü Barış Terkoğlu’na da 63 yıl hapis cezası istendi.

23:04 31 Aralık 2020 Perşembe
Pehlivan ve Terkoğlu’na 158 yıl hapis talebi
‘Metastaz 2: Cendere’ kitabının yazarları Oda Tv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a 95 yıl, Haber Müdürü Barış Terkoğlu’na da 63 yıl hapis cezası istendi.


Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun yazdığı “Metastaz 2: Cendere” kitabına çok sayıda dava açıldı.Kitapla ilgili şikayetçi olan isimler ise AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatları Ahmet Özel, Mustafa Doğan İnal ve Antalya Savcısı Gürkan Kütük oldu.

İki gazeteci, Özel ve İnal’ın 4 ayrı savcıya yaptığı şikayetler nedeniyle geçtiğimiz Salı günü 14 ayrı soruşturmada ifade verdi.


Kitaptan ve kitap hakkındaki haberlerden, yazılardan, televizyon programlarından yapılan şikayetler nedeniyle Barış Terkoğlu hakkında 95 yıla kadar, Barış Pehlivan hakkında 63 yıla kadar, toplamda 158 yıl hapis cezası istendi.

Ayrıca hakkındaki usulsüzlük iddiaları nedeniyle HSK’nın soruşturma yürüttüğü Savcı Gürkan Kütük ve yine iki avukatın şikayetleri nedeniyle 8 ayrı manevi tazminat davası da açıldığı belirtildi.

Odatv’nin haberine göre, iki avukat, Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra, Cemaat soruşturmalarında yargılanan iş adamı Fettah Tamince’nin avukatlığını yapmaları nedeniyle kitaba konu oldu.

İki gazetecinin avukatlığını yapan Ruşen Gültekin, “Müvekkiller Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile iki dosya için gittiğimiz basın bürosundan toplam da 28 (14 farklı dosya) kez ifade vererek ayrılarak basın özgürlüğü kapsamında tarihi bir güne şahit olduk. Yine tarafımıza gelen tebligatlara göre kitap nedeniyle 8 farklı manevi tazminat açıldığını da öğrendik. İstenen ceza miktarları verilen suç duyurularının birbirinin aynısı olması gözetildiğinde, bu suç duyurularının aslında basın özgürlüğünü kullanılmaz hale getirdiği açıktır. Bu şekilde onlarca yıl hapis istemli suç duyuruları yapılması hiç kuşkusuz hak arama hürriyetinin kötüye kullanılmasıdır” dedi.

İki gazetecinin ise sundukları yazılı savunmada, “Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz yılmayacağız” dediği öğrenildi.

Son güncelleme: 23:04 31.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı