• Turkhane Logo

Patlamanın olduğu fabrikanın sicili kabarık çıktı: Patladıkça ismi değiştirilmiş!

Sakarya’da havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada 4 kişi öldü, 97 kişi yaralandı. 2007’den bu yana aralıklarla patlamanın olduğu fabrikanın sicili hayli kabarık çıktı. Her patlama sonucu fabrikanın ismi değiştirilmiş.

19:43 03 Temmuz 2020 Cuma
Patlamanın olduğu fabrikanın sicili kabarık çıktı: Patladıkça ismi değiştirilmiş!
Sakarya’da havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada 4 kişi öldü, 97 kişi yaralandı. 2007’den bu yana aralıklarla patlamanın olduğu fabrikanın sicili hayli kabarık çıktı. Her patlama sonucu fabrikanın ismi değiştirilmiş.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 4 kişinin öldüğü, 97 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikası bugüne kadar sık sık benzeri olaylarla gündeme geldi. Fabrikanın Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ve 2 ortağına ait olduğu belirlendi.

1996’DA KURULAN FABRİKA PATLADIKÇA İSİM DEĞİŞTİRMİŞ!

ANKA Haber Ajansı’na göre, Sakarya’da 1996 yılında kurulan Büyük Coşkunlar Piroteknik Kimya Sanayi Havai Fişek Tic. Ltd. Şirketi’nin üç ortağı bulunuyor. Yaşar Coşkun, Ali Rıza Ergenç ve Nazim Zeren şirketin ortakları arasında yer alıyor. İsig’in raporlarına göre, fabrikanın sicili ise hayli kabarık… 2007’den bu yana aralıklarla patlamanın olduğu fabrika sürekli isim değiştirdi: Coşkunlar, Büyük Coşkunlar, Venüs Coşkunlar…


BİLİNEN İLK PATLAMA 2007’DE YAŞANDI

1 Eylül 2007 tarihinde Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın barut üretiminde kullanılmak üzere kömür öğütülen bölümde kıvılcımdan kaynaklanan bir patlama oldu. Patlamada 1 işçi yaralandı. 21 Mayıs 2009 ise Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın maytap imalathanesi bölümünde patlama meydana geldi. Üzeri açık tente ile çevrili olduğu belirtilen imalathanedeki patlamada 3 işçi yaralandı.

2009’DAKİ PATLAMADA BİNA YIKILDI

17 Ağustos 2009’da Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda Ramazan topları için patlayıcı üretilen laboratuar bölümünde patlama meydana geldi. Patlamada fabrikadaki binalardan biri yıkıldı, diğerlerinde de büyük hasar oluştu. Üretim tesisindeki binaları yerle bir eden patlamada 1 işçi hayatını kaybetti, 33 işçi yaralandı.

KÜÇÜK BİR İHMAL ÖLÜME SEBEP OLDU

29 Eylül 2009’da Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı. Yangına maytap fitillerinin kurumadan kesilmesi sebep oldu. Farikada 11 Şubat 2011 tarihinde Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın kız kaçıran imalatının yapıldığı bölümde meydana gelen ve Hediye Hallaç’ın hayatını kaybettiği patlamada 14 kişi yaralandı.

MÜDÜRE GÖRE SUÇLU İŞÇİLER!

Fabrika Müdürü Yaşar Coşkun, daha önce meydana gelen patlamalardan işçileri sorumlu tutmuş. 2009’da meydana gelen patlamaya dair açıklama yapan Yaşar Coşkun, patlamanın işçilerin ünitede fazla mal biriktirdikleri için meydana geldiğini iddia etmiş. Coşkun, “Yanlarında olmaması gereken fitillerin kökleri duruyormuş. Kolilemişler, koliledikleri için kıvılcım oradan oraya sıçramış. Malların orada durmaması ve taşınmış olması gerekiyor. O bölümde de koruyucu kıyafet vardı ama giymemişler” dediği ortaya çıktı.

Son güncelleme: 19:43 03.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı