• Turkhane Logo

"Partimde kalmak için kendimi zorluyorum ama olmuyor"

Eski CHP Yalova Milletvekili ve partisinin geçtiğimiz dönem cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiası tartışılmaya devam ediyor.

11:08 05 Ağustos 2020 Çarşamba
Eski CHP Yalova Milletvekili ve partisinin geçtiğimiz dönem cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiası tartışılmaya devam ediyor.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, İnce, CHPden ayrılacağını, partisini kuracağını belirtti, “Partimde kalmak için kendimi zorluyorum ama olmuyor dedi. ifadesini kullandı. Öztürk, İncenin İstanbula gelerek görüşmeler yaptığını kaydetti. 
Öztürk, Muharrem İnceyi dün bazı CHP milletvekillerinden telefonla arayanlardan -Gel bu işten vazgeç. Mücadeleni partimizde sürdür diyenler de, Haklısın. Bizim de rahatsızlıklarımız var. Belediye başkanları illerinde partiyi yönetir hale geldi diye yakınanlar da var. İnce, CHPden ayrılacağını, partisini kuracağını belirtti, Partimde kalmak için kendimi zorluyorum ama olmuyor dedi. Kendisine ve arkadaşlarına yapılanları affetmiyor. O da, belediye başkanlarının seçimlere bu kadar müdahil olmasına tepkili. görüşünü savundu. 
Öztürk, Yeni parti için görüşlerine önem verdiği ve birlikte yürümek istediği bazı isimlerle telefonla konuştu. Dün de İstanbula gitti. Bazı görüşmeler yapıyor. Konuştuğu 18 kişiden 17si, “Varım” dedi. Yeni bir siyasi parti kurulmasının gerekliliğini de anlattı. İncenin hem hemşerilik, hem deneyimleri nedeniyle konuşacağı isimlerden birisi de eski Başbakan Mesut Yılmaz olacak. Yılmaz ve İncenin eskiye dayanan dostluğu var. Bu dostane bir görüşme olacak. düşüncesini dile getirdi. 
Öztürk, Muharrem İnce, CHP seçmeninden tabii ki oy alacaktır. Ama bir o kadar da diğer siyasi partilerden de alacaktır. Ama, alınacak oy toplamlarının CHPnin çok gerisinde olacağını İnce de hesaplıyordur. Yeni partinin kuruluşu, zaten tartışılır durumda olan CHPyi daha çok tartışılır yapacaktır. Dahası, İncenin partiden niçin koptuğunu açıklarken kuşkusuz bazı iddiaları da, buna karşın verilecek cevaplar da olacaktır. Hükûmete yakınlığı ile bilinen yorumcuların ana konusu da hep CHP olacaktır. yorumunu yaptı. 
Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine bir oy daha fazla gelsin diye çaba gösterirken, bunun için eleştirileri göze alıp açılımlar yaparken, ittifaklar oluştururken, İncenin parti kurma niyeti inanıyorum ki en çok Kılıçdaroğlunu etkilemiştir. Yönetimden Giderse gitsin diyenler, hatta bu kopuştan memnun olanlar da çıkacaktır. Unutmayalım, MHP Genel Başkanı, İyi Partiye giden eski MHPlilere Yuvaya dönün çağrısı yaparken, CHPde bu ayrışma, partiyi yaralar. değerlendirmesinde bulundu. 

Son güncelleme: 11:08 05.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı