• Turkhane Logo

‘Parasını yurt dışına transfer eden fabrika sahibi gözaltına alındı‘ iddiası

16:50 08 Ağustos 2023 Salı
‘Parasını yurt dışına transfer eden fabrika sahibi gözaltına alındı‘ iddiası





AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yılbaşına kadar ekonomiyi düzeltmesi için süre tanıdığını belirten gazeteci Can Ataklı, polisiye tedbirleri de devreye sokarak yurt dışına çıkarılan yüklü miktardaki paraların Türkiye’ye getirilmeye çalışıldığını iddia etti. Ataklı, Türkiye’den yurt dışına para transfer eden bir şekerleme fabrikasının yönetim kurulu başkanının da paraların getirilmesi için gözaltına alındığı ileri sürdü.



Türkiye’nin IMF’ye teslim olduğunu ve IMF’nin yurt dışına çıkan milyarlarca dolar paranın Türkiye’ye geri getirilmesini istediğini söyleyen Can Ataklı kendi Youtube kanalında şu ifadeleri kullandı:



”YURT DIŞINA ÇIKARILAN PARALARIN GERİ GETİRİLMESİ İÇİN BÜYÜK İŞ İNSANLARINA BASKI YAPILIYOR”



‘‘Bir takım büyük iş insanlarına ağır baskılar yapıldığı konusunda bilgiler aldım. Çok büyük şekerleme şirketi var mesela o firmanın yönetim kurulu başkanının ciddi bir şekilde gözaltında tutulduğu bile söyleniyor. Nedir? Arkadaş yurt dışına transfer ettiğiniz paraları getirin. Bunlar haram para diye söylemiyorum helal para bunlar. Bu heriflerle biz Türkiye’de batarız deyip parasını yurt dışına kaçıran bir takım iş insanları var milyar dolarlarca kaçıran. Şimdi bu paraları getirtmeye çalışıyorlar.



”İÇ EDİLEN PARALARI KÖRFEZ ÜLKELERİ ÜZERİNEDEN TÜRKİYE’YE GETİRME HEVESİNDELER”



İkincisi de bir takım iç edilen paraları da tahmin ediyorum Katar ve Körfez ülkeleri üzerinden getirme. Şimdi bu anlaşmalar falan konuşuluyor ya hepsi palavra. Hepsi iyi niyet anlaşması, bir kuruş para yok. Diyorlar ki ‘arkadaş senin paran var zaten burada, bana ne geliyorsun’ diyorlar. Şimdi o paraları da sanki Kuveyt verdi, Suudi Arabistan verdi, Bahreyn verdi falan filan gibi getirme hevesi içinde oldukları yönünde de çok ciddi bilgiler var. Bu anlattıklarımı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yalanlasın ama hiçbirini yalanlayamazlar. Her söylediğim doğrudur yalanlayamazlar sadece ‘külliyen gerçek dışıdır’ diye tweet atar geçer gider. Ama Türkiye’yi bu hale getirdiler, herkesin bilmesi gerekiyor.”

Son güncelleme: 16:50 08.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı