• Turkhane Logo

Pakdemirli: Yangınlar hafiflerse Yunanistan'a uçak sağlayabiliriz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangımız yok" dedi. Pakdemirli, Yunanistan'ın uçak talebinde bulunduğunu söyledi.

22:53 08 Ağustos 2021 Pazar
Pakdemirli: Yangınlar hafiflerse Yunanistan'a uçak sağlayabiliriz
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangımız yok" dedi. Pakdemirli, Yunanistan'ın uçak talebinde bulunduğunu söyledi.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın felaketi ile ilgili olarak, Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangımız yok dedi. Yunanistanda çıkan yangınların ardından Yunanistanın uçak talebinde bulunduğunu söyleyen Pakdemirli, Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistana sağlıyor olacağız diye konuştu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Marmaris Öğretmenevinde yangınlarla ilgili açıklamalar yaptı.


Pakdemirlinin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ÇİNE ORMANLARINA SIÇRADI

Filomuza dışarıdan gelen iki uçak, Yunanistan ve ABdeki yangınların ciddiyetinden dolayı ayrıldı. Yunanistanın uçak talebi var. Bunu değerlendirmeye çalışıyoruz. Bizdeki yangınların hafiflemesiyle beraber eğer sağlayabileceksek bunu da Yunanistana sağlıyor olacağız. Yatağan ilçesindeki orman yangını rüzgarın sert esmesiyle birlikte Çine ormanlarına sıçradı.

SANTRALLE İLGİLİ RİSKLER AZALIYOR

Muğlada şu ana kadar 10 bin 400e yakın sorti yapıldı, 180 bin ton su atıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Milastaki yangın henüz kontrol atlında değil ama özellikle termik santralle ilgili riskler de azalıyor. Kavalıkdere, Köyceğiz yangınları devam ediyor ama hepsinde olumlu gidişat var.

10 JANDARMA HELİKOPTERİ KATILDI

Şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangımız yok. 10 jandarma helikopteri çok kısa bir süre içinde bambi takarak su atmaya bizlere katıldı. 6 ilde 22 ilçe, 172 köyde 7 bin 220 çiftçinin hasar tespiti yapıldı. Muğlada 16 orman yangını meydana geldi. 6 uçak, 39 helikopter, 630 arazöz, 128 iş makinesi ve 3 bin 600 personel görev yaptı.

AĞAÇLANDIRILACAK

Yanan yerlerin başka maksatla kullanılması söz konusu değil, buralar yeniden ağaçlandırılacak.

İŞÇİLER UÇURUMDAN YUVARLANDI

2 işçi, soğutma çalışmaları sırasında uçurumdan yuvarlandı. Helikopterle hastaneye kaldırıldılar. Hayati tehlikeleri yok.

SEZON BİTİMİNE KADAR UĞRAŞACAĞIZ

Dünyanın en güçlü ülkesi olabilirsiniz ama 15 ülkeyle savaşamazsınız. Biz aslında son günlerde bunu yaşadık ama son günlerde hızlı bir şekilde bu noktaya geldik. Bundan sonra inşallah tabii ki hiç yangın çıkmasın isteriz. Ama sezon bitimine kadar bu yangınlarla uğraşıyor olacağız.

HASAR 102 MİLYON TL

19 yılda orman yangınlarıyla ilgili çok ciddi işler yapıldı. Yangınlarda 102 milyon liralık hasar beyanı var. En kısa zamanda yanan yerlerin yeşil bir örtüye kavuşmasını sağlıyor olacağız.

Son güncelleme: 22:53 08.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı