• Turkhane Logo

‘Özhaseki’nin Ankara projeleri gerçeklikten uzak ve hukuksuz’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Özhaseki ‘60 km raylı sistem yapacağım’ diyor ama zaten var olan 4 hatta 2 buçuk milyon taşınması gerekirken 370 bin insan taşınıyor. Var olan hatlar bile kapasitesiyle çalıştırılmıyor.

12:37 08 Ocak 2019 Salı
‘Özhaseki’nin Ankara projeleri gerçeklikten uzak ve hukuksuz’
Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Özhaseki ‘60 km raylı sistem yapacağım’ diyor ama zaten var olan 4 hatta 2 buçuk milyon taşınması gerekirken 370 bin insan taşınıyor. Var olan hatlar bile kapasitesiyle çalıştırılmıyor.





Ankara Mimarlar Odası, basın toplantısı düzenleyerek AKP’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki’nin 111 projesinin insana değil, ranta dayalı olduğunu açıkladı.


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Özhaseki’nin çocuk köyü projesi ile Ankapark’a müşteri arandığının altını çizdi. Candan, ortak akılla yönetilecek bir Ankara’ya ihtiyaca dikkat çekerek, şunları söyledi:

‘BU PROJELERİN HİÇBİRİ GERÇEKÇİ DEĞİL’

“Ancak bu kent ‘ben bilirim’ anlayışıyla yönetiliyor. Bu projelerin hiçbiri gerçekçi değil. Özhaseki açıklamalarında Cumhurbaşkanının ve eşi Emine Hanım’ın projeleri ne kadar çok beğendiğinden bahsediyor. Yani Cumhurbaşkanı odaklı kenti yöneteceğini söylüyor. Katılımcı demokratik bir anlayış yok.”

‘VAR OLAN HATLAR BİLE KAPASİTESİYLE ÇALIŞTIRILMIYOR’

Projelerdeki ulaşım politikalarına ilişkin ise Candan, şunları ifade etti:

Gökçek’in beceriksizliği yüzünden zaten metro ve raylı sistem belediyenin elinden alınmıştı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Özhaseki ‘60 km raylı sistem yapacağım’ diyor ama zaten var olan 4 hatta 2 buçuk milyon taşınması gerekirken 370 bin insan taşınıyor. Var olan hatlar bile kapasitesiyle çalıştırılmıyor.

‘OYSA Kİ KENT MERKEZİNİN YAYALAŞTIRILMASI GEREKİYOR’

Özhaseki’nin havalimanına kesintisiz ulaşım projesinin ise Ulus’un, Roma kenti kalıntılarının yok edileceği anlamına geldiğini belirten Candan, bu projenin davalık olduğunu söyledi. Metro istasyonlarında “Park et, devam et”projesinin ise Güvenpark’ın ve her metro istasyonunun altına otopark yapma anlamına geleceğini belirten Candan, “Bu her metro istasyonunu ranta açmak, kent merkezine trafiği sokmak demek. Oysaki kent merkezinin araçtan arındırılarak yayalaştırılması gerekiyor” dedi.

‘İHTİYACIMIZ, BİR ARADA OLMAMIZI SAĞLAYAN KAMUSAL MEKANLARDIR’

Mimarlar Odası MYK üyesi Ali Hakkan da “İhtiyacımız olan bir arada olmamızı sağlayacak kamusal mekanlardır. Ancak ulaşımı havadan teleferikle, insana, doğaya dokunmadan çözmeye çalışıyorlar” dedi. Özhaseki’nin Ankara’ya vaat ettiği hiçbir şey olmadığını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticisi Nihal Evirgen de şunları kaydetti:

‘GÖÇ İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR PROJENİZ YOKSA…’

Siteler ve Altındağ için projelerden bahsediliyor. Ancak Siteler ve Altındağ artık Suriyeli nüfusun yaşadığı ve çok ucuza çalıştırıldığı, emek hırsızlığının yoğun olduğu bir bölge. Siteler çöküntü bir hale getirildi. Göç ile ilgili herhangi bir projeniz yoksa Siteler’deki problemi nasıl çözeceksiniz. Tarımsal alan projelerinden bahsediliyor ancak zaten bütün tarım arazilerini siz imara açtınız, bunlardan vaz mı geçeceksiniz.

Son güncelleme: 12:37 08.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı