• Turkhane Logo

Özgür Özel’den kelepçe tepkisi: 2015'ten önce olsaydı yapanlara fe.ö'cü derlerdi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis toplantısında konuştu. Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektöre ilişkin "Erdoğan OHAL'i sopa olarak kullanıp rektör atadı" dedi.

16:43 05 Ocak 2021 Salı
Özgür Özel’den kelepçe tepkisi: 2015'ten önce olsaydı yapanlara fe.ö'cü derlerdi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis toplantısında konuştu. Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektöre ilişkin "Erdoğan OHAL'i sopa olarak kullanıp rektör atadı" dedi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel partisinin Meclis Gündemi toplantısında konuştu.

Özelin konuşmasından satır başları şu şekilde:


Aralık ayı boyunca yapılan bütçe görüşmelerinde CHPnin ağzından emekli, işçi, memur, çiftçi, işsiz ve güvencesizler hiç düşmedi. Trol aklının peşine koca bir partiyi taktılar. Milletvekillerimize ve partimize 4 büyük linç kampanyası gerçekleştirdiler. En son bu trol aklı Cumhurbaşkanının prompterdaki söylemine kadar yansıdı. Saldırılan CHPnin oy oranı yüzde 4 oranında arttı. Demek ki kendi partilerindeki onlarca taciz tecavüz vakası varken, bunun CHP kimliğini zamanında taşımış birisinin bu suçu işlemesinin üstüne atlayıp bunu bir partiye mal etme basitliğine milletimiz prim vermiyormuş.”

ERDOĞAN OHALİ SOPA OLARAK KULLANDI”

Partili Cumhurbaşkanı Boğaziçi Üniversitesine partili bir rektör atadı. Bunu 2016 yılında OHAL şartlarında kendisine verilmiş KHK yetkisi ile, fe.ö ile mücadele edeceğiz bahanesiyle çıkardıkları ama önüne gelen her türlü muhalif sesi susturmaya yönelik yetki ile yaptı. Erdoğan, OHALi sopa olarak kullanıp rektör atadı. Erdoğan gelmeden önce üniversitede öğretim görevlileri oy kullanırlar, en yüksek oyu alanlar Cumhurbaşkanına sunulur Cumhurbaşkanı da bunlardan birini atardı. Biz CHP olarak Cumhurbaşkanlarının en yüksek oyu alanı ataması gerektiğini hep savunduk. Siz birini seçin o birisi her şeyi belirlesin anlayışı bir otokrasi bir tek adam anlayışıdır. Bugün öğrencilerimiz yurt dışında okumak istiyorsa onu yapamayanlar bir yolunu bulup yurt dışına yerleşmek istiyorlarsa bunda utanılacak bir tablo vardır. Ömer Çelike bunu hatırlatmak isteriz. 

“AKP’LİLER RAHATSIZ”

“Biz diyoruz ki partili Cumhurbaşkanının partili rektör ataması yanlıştır. Birilerinin üniversitede bir yere gelmek için AKPden aday adayı oldukları ya da ileride siyaseten önü açılmak isteyenlerin AKPye yaklaşıp partili rektörlüğün gereklerini yerine getirdiği bir sistemdeyiz. Bu haksızlık sadece muhalefet partilileri rahatsız etmiyor AKPlileri de rahatsız ediyor. Yüzde 50nin oyunu alıyorsunuz yüzde 100e eşit davranmıyorsunuz. TIMES Üniversiteleri Derecelendirme Kuruluşunda bir üniversiteler sıralaması var.”

KELEPÇE TEPKİSİ

“Tayyip Erdoğan rektörleri atama yetkisi aldığı gün TIMESa göre ilk binde 18 üniversitemiz vardı şu anda ilk binde 11 üniversite var. Ömer Bey bir cevabınız olacak mı?  18 yılın sonunda üniversiteye kelepçe vuruldu. 2015ten önce olsaydı yapanlara fe.öcü derlerdi. Bu rezalet AKPnin ama Boğaziçi Üniversitesi hepimizin. Bir rektör düşünün alkış varsa protesto için var çünkü onu öğrenci, öğretim görevlisi istemiyor. Onu bir kişi istiyor.”

Son güncelleme: 16:43 05.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı