• Turkhane Logo

Özgür Özel’den Erdoğan’a cevap: Gövde gösterisi dediğin; bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup bir elin

18:25 25 Aralık 2023 Pazartesi
Özgür Özel’den Erdoğan’a cevap: Gövde gösterisi dediğin; bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup bir elin





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şehit cenazesindeki provokasyonuna ilişkin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir tanesi gitmiş orada gövde gösterisi yapacak” sözlerine cevap verdi. Özel “Gövde gösterisi dediğin; bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup bir eline mikrofon alıp siyasi söylemlerde bulunmaktır.” Dedi.



Artı Gerçek’in haberine göre,  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asker cenazelerinde kendisine yönelik provokasyonlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir tanesi Manisa’da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor” sözlerine yanıt verdi.



Özel, “Gerçekten utanarak ve ürpererek dinledim. Ne gövde gösterisi? Bu kadar kalpsizlik olur mu? Şehit cenazesine gidiyoruz ve buna ‘gövde gösterisi’ diyor. Gövde gösterisi dediğin, bir elini şehidin tabutunun üstüne koyup, bir eline mikrofon alıp orada siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş? Sonrasında bindirilmiş kıtalarla; ilçelerden, komşu illerden topladıklarını oraya götürüp bize karşı slogan attırmak marifet mi? Buna kim karar versin? Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, orada sövgü gösterisi yapmak mı? Hangisi şehidi incitiyor?” diye sordu.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerine katıldı. Meclis’in girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis Genel Kurulu’nu terk ederek “CHP’yi de takip etmeyeceğim. Arkadaşlarım da takip etmeyecekler. Anayasa Mahkemesi’nin yapması gerekeni yapıyorum bugün” sözlerini sarf etmesine yanıt verdi.



‘SAYIN BAHÇELİ BÖYLE ŞEYLERE DİKKAT EDER’



Özel, “Öncelikle Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar hukuki bir kararken yasamanın buna karışıyor olması, artık son zamanlarda alışkanlık haline gelen anayasal düzenin ayaklar altına alınmasından başka bir şey değil. Sayın Bahçeli’nin canı sağolsun, geçen konuşmamızı dinleyip övgülerini ifade etmişti. Bugün ben de onların grup konuşmasını dinleyemedim. Tahmin ediyorum ona yönelik de bir yaklaşım olabilir. Sayın Bahçeli böyle şeylere dikkat eder” ifadelerini kullandı.



Özel, şöyle devam etti:



“Gündemin yoğunluğundan dolayı ancak gelebiliyoruz. Ancak madem ki sayın Bahçeli kendisini muhalefet partisi olarak tanımlamıştır, biz muhalefete muhalefet etmeme geleneğimizi MHP üzerinden de sürdürelim. Ve MHP’nin bu tavrıyla ilgili değerlendirmem bununla sınırlı olsun.”



ERDOĞAN’A YANIT: ŞEHİT CENAZESİNE GİTMEK NE ZAMANDAN BERİ GÖVDE GÖSTERİSİ OLMUŞ



AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Manisa’daki cenaze provokasyonuna ilişkin “Bir tanesi Manisa’da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor” sözleri sorulan Özel, “Oraya birisi Manisa’ya gövde gösterisi yapmaya gitmiş lafını utanarak ve ürpererek dinledim” diye konuştu.



Özel, şöyle devam etti:



“Ne gövde gösterisi ya! Bu kadar kalpsizlik olur mu, şehit cenazesine gidiyoruz ve buna gövde gösterisi diyor. Gövde gösterisi dediğin bir elini şehidin tabutunun eline koyup bir eline mikrofon alıp siyasi söylemlerde bulunmaktır. Şehit cenazesine gitmek ne zamandan beri gövde gösterisi olmuş. Bindirilmiş kıtalarla, komçu ilçelerden topladıklarını oraya götürüp bize karşı slogan attırmak marifet mi? Peki buna kim karar versin! Cenazeye gitmek mi gövde gösterisi, orada sövgü gösterisi yapmak mı, hangisi şehidi incitiyor. Şehit ailesi bugün konuşmuş. ‘Özgür Özel bizim ailemizin evladı’ diyor. Daha söylenecek bir şey var mı?”



‘BİZİM ELİMİZ ARMUT TOPLAMAZ’



Özgür Özel, son olarak şunları söyledi:



“Bizim elimiz armut toplamaz, Erdoğan’a aynı şekilde cevap mı verelim? Aynı şekilde cevap verecek olursak, camilerin avluları siyasi protesto mekanına dönüşürse bundan Cumhurbaşkanı olarak hoşnut mu olacakmış? Biz gençlik kollarımızı götürüp aynı sloganları attıramaz mıyız? Marifet mi bu? Marifet böyle durumlarda aile ile duygu bağını kurabilmekte, marifet ne kadar üzgün, ne kadar kızgın olsan da orada metaneti koruyabilmektedir. Tahmin ediyorum, bu açıklamasını duyduysa sayın Bahçeli, Erdoğan’ı da dinlemeye gitmez artık.”



ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?



CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, ölen Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesinde uğradığı provokasyonu anımsatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir tanesi Manisa’da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor” dedi.



Erdoğan, şu ifadeleri kullanıldı:



“Dünyada artık Türkiye her yönüyle elhamdülillah bir ilk. İnşallah daha da artarak devam edecek. Şu anda terör örgütleriyle mücadelemizde silahlı kuvvetlerimiz şu anda yoğun bir mücadeleyle iki günde 26 teröristi ‘ila cehenneme zümera’. İnşallah daha da fazlasıyla bunları yok edeceğiz. Bu arada maalesef şehitlerimiz de var ama biz şuna inanıyoruz. ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Huda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Böyle inanıyoruz.



‘SABIRLA, İNŞALLAH 31 MART’A HAZIRLANACAĞIZ’



Bütün şehit ailelerine özellikle sabrı cemil hatırlatıyoruz. Onlar şehit anneleri, şehit babaları. Makamları ali, sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu. Bu yola böyle inandık, başımızı da böyle koyduk, böyle de yürüyeceğiz. Bir tanesi Manisa’da gitmiş orada gövde gösterisi yapacak. Artık bu millet kimin kim olduğunu gayet iyi biliyor. Öyle herkese yol geçen hanı demiyor. Sabırla, inşallah 31 Mart’a hazırlanacağız ve 31 Mart’a öyle hazırlanmalıyız ki bunlar kapımıza uğramaya inşallah ne yüzleri, ne gözleri hiçbir şeyi olmaması lazım.”

Son güncelleme: 18:25 25.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı