• Turkhane Logo

Özgür Özel: ‘PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan, işte Recep Tayyip Erdoğan’ın tweeti!’

16:25 26 Aralık 2023 Salı
Özgür Özel: ‘PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan, işte Recep Tayyip Erdoğan’ın tweeti!’





Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, CHP’yi ‘hainlikle’ suçlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye yanıt verdi. Özel, “PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan, işte Erdoğan’ın tweeti!” diyerek Erdoğan’ın paylaşımını hatırlattı. Bildiri eleştirilerine de yanıt veren Özel, “Kağıtlar üzerine imzalar koyup iktidarın peşinde koşturup, şehitleri bir sonraki habere kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık bundan sonra da ortaklaşmayacağız” dedi.



CHP lideri Özgür Özel, AKP rejiminin terör bildirisiyle ilgili açıklamalarını sürdürdü. O bildiriye imza atmadıklarını ve bundan sonra da benzer bildirileri imzalamayacaklarını anlatan Özel, “1984’ten beri kaç ortak bildiri imzaladık, ne oldu? Neyi çözdük. Hala analar ağlıyor. Böyle bir yanıtın bunlara verilmesi gerekiyordu. Çünkü zorlu bir döneme giriyoruz. Göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Nelerle muhatabız biliyoruz. Bizi nelerle muhatap edeceklerini göze alıyoruz. Onlardan korkmuyoruz.” dedi.



CHP lideri Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Özel’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:




Her zaman olduğu gibi A4 yazı, imza atın, kınayalım! Meclis bilgilendirilmeden, sorularımıza cevap almadan hiç bir bildiriye imza atmayacağız. Bir artık hiç bir evladımız şehit olmasın diye, kimse şehitlerimiz üzerinedn siyaset yapmasın, anneler gözyaşı dökmesin diye artık sizin istediğiniz A4’ler üzerine imza koyup, iktidarın peşinden koşturup teror belasını silmek yerine bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık bundan sonra da ortaklaşmayacağız.



Böyle bir yanıtın bunlara verilmesi gerekiyordu. Çünkü zorlu bir döneme giriyoruz. Göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Nelerle muhatabız biliyoruz. Bizi nelerle muhatap edeceklerini göze alıyoruz. Ama bu partinin  karşısındakinden değil, arkasında durduğunu düşündüğünden bir dost ateşi almak dışında endişesi yoktuk. Kimseden korkmuyoruz.



1984’den beri kaç ortak bildiri imzaladık; neyi çözdük, neyi başardık. Hala neden annelerin gözü yaşlı, babaların yüreğinde taş var. Ve halen daha sürekli Türkiye’de artık birşeyler iyiye gidecek dendiğinde şehit cenazeleri geliyor. Artık insanlar bu soruların cevaplarını istiyorlar. Öyle ne ezbere iktidar var, ne de ezbere muhalefet var. CHP’yi bundan önce hesaba katmayanlar bundan sonra o kirli hesaplarını iki kere yapsınlar çünkü yanılacaklar.





CHP’nin bildirisinde PKK yazmıyormuş; CHP PKK diyemezmiş. Sayın Bahçeli bugün dedin ya PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan işte Erdoğan’ın tweeti. PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan, o hain Recep Tayyip Erdoğan’dır.



Biz son zamanlarda 28 imza atmışız, onlar genel başkanmızın önüne mermi koydurmuş, Meclis’te yumruk attırmış, Çubuk’ta linç girişimiyle karşı karşıya bırakmışlar. Önce imza atıp sonra eleştirseydiniz diyen varsa aklını peynir ekmekle yemesin.



Yazan çizen herkese söylüyorum. Erdoğan da Bahçeli de çok iyi siyasetçi ama bunlar kötü insanlar, kötü insanlar, kötü insanlar. Kimseden aferin bekleyip siyaset yapmayız ama bugüne kadar imza atınca ‘aferin’ diyen yok. İmza atınca ‘CHP milli parti’ diyen yok. Seçim döneminde montaj videolarla bizi Kandil ile birlikte göster, sıkışınca Abdullah Öcalan’dan mektup oku. Sonra da ‘yerli ve milli siyaset’ de. Yere batsın yerliliğin ve milliliğin.



Bir masal anlatayım; ülkenin birinde zalim ve zengin bir kral yaşarmış. Kendi çocukları nasıl olduğu bilinmeden gemiler alıp iş kurar zengin olur, bir eli yağda bir eli balda yaşarmış. Ama halkın çocukları fakirlik içinde yaşarmış. O fakir çocuklar ülkeleri için savaşırken kral sarayında otururmuş. Günün birinde o çocuklar savaşta öldüğünde kral o çocukların evlerine kocaman bayraklar astırır, cenazelerine koştururmuş.



Ailelerine başlarını sokacakları bir ev, varsa kardeşlerine iş verirmiş. Sonra kral sarayına döner, fakir çocuklar da orduya gitmeye devam edermiş. Zenginler bedelli askerlik yapar, gariban çocukları bedel öder şehit düşermiş. Günün birinde o fakir çocuklar kral zengin, halk fakir artık yeter demişler. Bu ilke herkes için zenginleşene kadar hep birlikte çalışacağız. Artık yeter, artık yeter, artık yeter…

Son güncelleme: 16:25 26.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı