• Turkhane Logo

Özgür Özel Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etti, ardından mazbatasını aldı

17:25 08 Kasım 2023 Çarşamba
Özgür Özel Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etti, ardından mazbatasını aldı





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, devir teslim öncesi eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etti. İki ismin görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü. Özgür Özel, daha sonra TBMM’deki makam odasında mazbatasını aldı.



CHP lideri Özgür Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan görevi devralmak için Ankara’ya geldi. Törenden önce Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret edeceğini söyleyen Özel, “Bir baba oğulun görüşmesi gereken şeyleri görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı. Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özel, “Aile ziyaretiydi, gerisi bize kalsın. Çok teşekkür ederim.” dedi.



Özgür Özel’in genel başkanlığı almasıyla CHP’de yeni bir dönem de başlamış olacak. Partinin 8. Genel Başkanı ünvanını alan Özel’in ilk sınavı yerel seçimler olacak. Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özgür Özel, üyelerin görüşlerine başvurarak “A takımı” denilen Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) oluşturacak.



MAZBATASINI ALDI: BÜYÜK ONUR



CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak seçilen Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ziyaretinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) makam odasında mazbatasını aldı. Burada açıklamalarda bulunan Özel, “Mustafa Kemal’den başlayarak İsmet İnönü, Bülent Ecevit’in genel başkanlarımızın fotoğrafları var. 8 yıldır partimi grup başkan vekili olarak temsil ettim. Bu odada CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak mazbatayı almış olmak büyük bir onur. 8 yılın sonundan CHP Genel Başkanı olduysak siz parlamento muhabirlerinin Türkiye’ye aktardıklarınızla oldu.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 17:25 08.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı