• Turkhane Logo

Özel'den Erdoğan'a: "Bu kadar sıkıntı varken, 'Ülke iyi gidiyor' diyen yönetici değildir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmangazi İlçe binası açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi. Özel,

00:54 01 Mart 2024 Cuma
Özel'den Erdoğan'a:
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmangazi İlçe binası açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi. Özel,

BirGünde yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursada CHP Osmangazi İlçe binasının açılışına katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın ve Osmangazi ilçe yönetimi ile beraber konuşan Özel, şunları söyledi:

BURSADA TALANI BİTİRECEK, MEGA PROJEMİZ: ALİNUR AKTAŞI GÖNDERİYORUZ, MUSTAFA BOZBEYİ GETİRİYORUZ

Yerel seçimlerde geçen sefer de çok istediniz ama küçük bir farkla kaybettik. Bursada bu sefer Mustafa Bozbey inşallah. 30 Ağustosa, 29 Ekime, Atatürke, Türkan Saylana, Uğur Mumcuya laf edene nefes harcamaya gerek yok, yazıklar olsun. Biz bir sürü proje tanıttık, en büyük projeyi ben açıkladım, bir daha açıklıyorum. Bursada trafiği de düzeltecek, yoksullara sahip çıkacak, yeşili artıracak, talanı bitirecek, Bursanın kent kimliğini ön plana çıkaracak, Bursasporu şampiyon yapacak mega projemiz şu: Alinur Aktaşı gönderiyoruz, Mustafa Bozbeyi getiriyoruz.

Erkan Aydın, Bursanın evladı. Buradaki köylerin her birinde adımı olan, çok iyi tanınan, karış karış çalışan, Mecliste Bursanın ama özellikle dağın bütün sorunlarını dile getiren birisi, Osmangazinin evladı. Eğer Osmangaziye Erkan Aydını getirirseniz Türkiyede CHPli belediyeler ve dünyada siyasi akrabalarımızın yönettiği çok güzel kentler var. Harika ve dağlık alanları olan, mesire yerleri olan ve kente çok önemli katkılar sağlayabilecek dünya projeleri, Dünya Bankasının fonları, bizim siyasi akrabalarımızın dayanışma fonları var.

BİZ; YOKSULUNA, ESNAFINA, KÖYLÜSÜNE SAHİP ÇIKAN, FESTİVAL YASAKLANMASIN İSTEYEN CUMHURİYETÇİLERİZ

Bu ülkede yüzde 95 Atatürkü seviyorum diyor ama oy verdikleri, onun hatırasına sahip çıkmıyor, ona husumet duyuyor; onun milletin efendisi dediği çiftçiye çektiriyor, alın terinin karşılığını vermiyor ama CHP bu seçimde Cumhur İttifakının karşısında Türkiye İttifakının içinde. Türkiye İttifakının içinde kim var derseniz, milli takım gol attığında sevinen kim varsa onlar var. İşine gelince Atatürke iki ayyaş deyip, sıkıştığında 15 Temmuzda resmini sallayanlardan değiliz. Kimse bize vatanseverlik, milliyetçilik taslamasın. Biz; yoksuluna, esnafına, köylüsüne sahip çıkan, bu ülkenin yarınlarında kimse aç kalmasın isteyen, çocuklar yatağa aç girmesin isteyen, işçiler sendikalı olsun, haklarını alsın isteyen, festival yasaklanmasın isteyen cumhuriyetçileriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın bugünkü konuşmasında sarf ettiği, Muhalefet, Yandık, bittik diyordu. Ne oldu? Hani ekonomi kötüydü? Bakın yüzde 4,5 büyüdük sözlerine ilişkin Özel, şunları söyledi:

Tayyip bey, ben diyorum 10 bin lira emekliye yetmiyor, sen Büyüdük diyorsun. Eğer 10 bin liralık emekli halinden memnunsa; 16 bin 250 lira olmuş açlık sınırı, 17 bin lira alan asgari ücretli halinden memnunsa; köylüler, çiftçiler halinden memnunsa; şu Bursa esnafı halinden memnunsa; gençler, işsizler halinden memnunsa o zaman oyu sana versinler. Ama yokluk, işsizlik, enflasyon varsa ve bu ülkedeki herkes büyük bir ıstırap içindeyse o zaman 31 Martta sana gerekli cevabı sandıkta verecekler. Bu kadar sıkıntı varken, Ülke iyi gidiyor diyen yönetici, yönetici değildir.

Son güncelleme: 00:54 01.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı