• Turkhane Logo

'Özel Harekat amblemli araçlar Berlin sokaklarında' iddiası

AKP iktidarının 'oy deposu' ve ideolojik politikalarını Almanya'da sürdürme aracı olarak görmekle eleştirildiği Almanya'daki Türkiyeli toplumu endişelendiren kimi gelişme ve söylentiler de beraberinde geliyor.

15:18 10 Ekim 2018 Çarşamba
'Özel Harekat amblemli araçlar Berlin sokaklarında' iddiası
AKP iktidarının 'oy deposu' ve ideolojik politikalarını Almanya'da sürdürme aracı olarak görmekle eleştirildiği Almanya'daki Türkiyeli toplumu endişelendiren kimi gelişme ve söylentiler de beraberinde geliyor.





Artıkgerçekten Ayşegül Karakülhancının haberine göre, Berlin sokaklarında Özel Harekat Polisi amblemli araçlar dolaşıyor. 


Sol Parti Milletvekili Hakan Taş konuyla ilgili polise şikayette bulunurken, bu şekilde sokaklarda üç aracın dolaştığı iddia ediliyor.

Türkiyeli muhaliflere gözdağı vermek amaçlı dolaştırıldığı iddia edilen araçlarla ilgili, polise şikayette bulunan Almanya Sol Partinin (Die Linke) iç politikalardan sorumlu ve Berlin eyalet Parlamentosu Milletvekili Hakan Taş, kendisinin de bu otomobillerden birini gördüğünü belirtti. 

Konuyla ilgili Alman basınına açıklamalarda bulunan Taş, şunları söyledi:

Bu gibi araçların sokaklarda dolaşması Berlinde yaşayan insanların güvenliğini tehlikeye sokuyor. Gereksiz yere şüphe ve Erdoğan iktidarına muhalif olan herkesin içerisine bir korku salıyor. Bu arabalar genelde Berlinde Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadıkları Berlin Mitte, Kreuzberg, Neukölln gibi ilçelerde dolaşıyor.

Taş, ayrıca bu arabaların herhangi sıradan bir vatandaşın alamayacağı kadar, örneğin BMW 7 gibi lüks ve pahalı otomobiller olmasının da  başka dikkat çeken bir özellik olduğunu söyledi.

Geçmişte burada yaşayan muhalifler hakkında bilgilerin toplanıp Ankaraya gönderildiğini de hatırlatan Taş, bu araçların da bu konunun bir devamı olma şüphesinden dolayı polise suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Bu araçların Almanyadaki MİT elemanlarıyla bir ilişkisi var mıdır sorumuza Taş, Direk MİTe konsolosluğa ait olmaları halinde konsolosluğun plakalarını taşımaları gerekirdi. Fakat bunlar normal Berlin plakalı araçlar olduğundan, burada resmi olarak çalışan MİT elemanlarıyla bağlantılıdır demek doğru olmaz. Fakat burada yaşayan gizli istihbarata ya da direk Türkiyedeki polise, devlet makamlarına çalışan kişler olma olasılıkları oldukça yüksek yanıtını verdi.

Taş, 2017nin mayıs ayında Ankara ve Berlin arasında Türkiyede yapılan Anayasa ve Başkanlık referandumu nedeniyle siyasi krizin yaşandığı dönemde Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde Türk milliyetçisi bir kişi tarafından fiziksel ve sözlü saldırıya maruz kalmıştı.



 
 

Son güncelleme: 15:18 10.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı