• Turkhane Logo

Özdağ detayları anlattı: Neler vaat etmişler neler!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayına destek açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları mutabakatın ayrıntılarını ve Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği Numan Kurtulmuş'la gerçekleştirdiği görüşmeyi anlattı.

14:30 17 Temmuz 2023 Pazartesi
Özdağ detayları anlattı: Neler vaat etmişler neler!
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayına destek açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları mutabakatın ayrıntılarını ve Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği Numan Kurtulmuş'la gerçekleştirdiği görüşmeyi anlattı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci turda Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunu desteklediği seçimle ilgili olarak T24 yazarı Cansu Çamlıbele konuştu ve tartışılacak açıklamalar yaptı. 

Zafer, ilk kez tartıya çıktığı 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 2.23 oranı ile 1 milyon 529 bin 119 oy almıştı; ATA İttifakının adayı Sinan Oğan ise protesto oylarını da yanına çekerek buna 2.84 puan daha katmış ve yüzde 5.17ye ulaşmıştı. 
Bu durum hem partiyi hem de Oğanı kritik bir konuma getirmişti. Oğan, sürpriz bir şekilde yıllardır izledikleri politikalarla sığınmacı krizini derinleştiren iktidar saflarına katılıp ikinci turda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanı, Özdağ ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunu destekleyeceğini duyurmuştu. 
Süreçle ilgili olarak gazetecinin Kılıçdaroğlundan da İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık sözü almışsınız. Size o sözü vermiş şeklindeki sözünü onaylayan Özdağ, Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık ifadesini kullandı. 

BUNU ÇOK VURGULAMAYIN DEDİ, KABUL ETTİM- Yeniden sormak istiyorum. Kılıçdaroğlu seçimleri kazanması durumunda Zafer Partisi’ne İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlığın yanı sıra MİT Başkanlığı’nı vereceği konusunda yazılı mutabakat imzaladı. MİT Başkanı da Zafer Partisi’nden olacaktı. Doğru mu?
Evet MİT Başkanlığı da. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı.
- Peki siz hangi görevde olacaktınız?

Ben İçişleri Bakanı olacaktım.
- Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi’ne vereceği diğer iki bakanlık hangileri olacaktı?
Şu anda artık önemli değil.
- Benim gibi tarihin ilk kaydını tutma mesleğinde olanlar için hala çok önemli. Kazanılsaydı bugün kimin hangi pozisyonda olacağı eminim Mayıs’ta Millet İttifakı’na oy veren seçmenler açısından da çok önemlidir. Zafer Partisi’ne verilecek diğer iki bakanlık neydi? Göç Bakanlığı mı kurulacaktı?
Süreci İçişleri Bakanlığı yönetecekti. Fakat Kemal Bey, zerre kadar oy faydası olmayan altılı masadaki ortaklarının İçişleri Bakanlığı’nın Zafer Partisi’ne verilmesine tepki göstereceğini bildiği için benim bu konuda anlayışlı davranmamı rica etti. Bunu çok vurgulamayın dedi. Ben de kabul ettim. Ama ortakları tarafından Kılıçdaroğlu’ndan istenen şey yanlıştı. Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanabilirdi eğer ortakları engellemeseydi.
SURİYELİLERİ İÇİŞLERİ BAKANI OLARAK YOLLAYACAĞIM DEMİŞTİÖzdağ, Kılıçdaroğlu ile kameralar karşısına çıkıp Millet İttifakının adayına desteğini açıkladığı 24 Mayısta basın toplantısından önce Söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek paylaşımında bulunmuştu. Mesaj, kamuoyunda epeyce tartışılmıştı.
NUMAN KURTULMUŞ SİZ DESTEKLEYİN, ERDOĞAN İLERİDE BİR ŞEY YAPAR DEMİŞ
Özdağ, yine aynı dönem AKPyle yürüttükleri görüşmeleri de anlattı. Sinan Oğan, kararını Erdoğan ile konuştuktan sonra aldı. Ben kendisinin bana anlattığı gerekçelerin ikna edici olmadığını, Zafer Partisinin ancak sığınmacıların geri dönüş sürecini yönetmesi durumunda -ki bunun için İçişleri Bakanlığını da alarak- Erdoğan’a destek verebileceğimizi söyledim diyen siyasetçi, şöyle devam etti:
O da Erdoğan’ın kendisine Numan Kurtulmuşu Ümit Bey ile görüşmek üzere görevlendirdim dediğini aktardı. Gerçekten de bir gün sonra Kurtulmuş beni aradı ve Erdoğan için destek istedi. Ben de kendisine Olabilir ama bunun için bizim bir şartımız var. Bu şart Türkiyedeki 13 milyon sığınmacının bir sene içerisinde Anadolu Kalesi projesiyle vatanlarına geri yollanmasıdır. Sizin iktidarınızın, sizin partinizin bunu yapabileceğinize inanmıyoruz. Biz Zafer Partisi olarak Erdoğanı desteklemek için İçişleri Bakanlığını ve bu politikamızın kabulünü talep ediyoruz dedim.
Numan Bey de Erdoğanın asla bu tip bir ilişki içerisine girmediğini ifade etti, Siz destekleyin, Erdoğan ilerde bir şey yapar dedi.

Son güncelleme: 14:30 17.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı