• Turkhane Logo

Özal’a sunulan ‘gizli’ belge: Ahmet Özal evi satınca evraklar kağıt hurdacısına gitti

16:25 22 Nisan 2024 Pazartesi
Özal’a sunulan ‘gizli’ belge: Ahmet Özal evi satınca evraklar kağıt hurdacısına gitti





1993 yılında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a sunulan ‘gizli’ ibareli PKK ile mücadele raporu ve Susurluk çetesine ilişkin belgeler kağıt hurdacısından çıktı. İddiaya göre oğlu Ahmet Özal evi satınca evraklar hurdacıya gitti, bir sahaf da o belgeyi hurdacıdan aldı.



Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal dönemine ait ‘gizli’ ibareli bir belge, bir sahafta ortaya çıktı.



10 Haber’den Masum Gök’ün haberine göre, söz konusu belge, “Susurluk çetesi”ne ilişkin de bilgiler içeren “gizli” damgalı bir belge. Bu belge 1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a sunuluyor. Belgede, Gök’ün aktardığına göre, PKK’nin kuruluşu ve PKK’nin eylemleri aktarılarak, nasıl bir mücadele yöntemi uygulanması gerektiği anlatıyor.



Gök, bu belgenin kağıt hurdacısının eline nasıl geçtiğini de şöyle anlattı:



AHMET ÖZAL: BÖYLE BELGELER OLDUĞUNU BİLMİYORDUM



“Bu yılın başında İstanbul Balmumcu’da bir ev satışa çıkarıldı. Evi satan Ahmet Özal’dı; yani bu belgenin sunulduğu Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu. Ahmet Özal konuyla ilgili ‘Evi kısa bir süre önce sattık. Evde böyle belgeler olduğunu bilmiyorum. Çok ilginçmiş’ dedi.



Ev kısa süre önce satıldı. Evde bol miktarda kağıt ve kitap vardı. Bunları alsın diye de bir kağıt hurdacısıyla anlaşıldı. İşte sahaf Ahmet beyi arayan kağıt hurdacısı oydu. Turgut Özal’ın bir dönem ofis gibi de kullandığı anlaşılan evden çıkan belgelerin, kitapların neredeyse tamamı Özal’a aitti ve neredeyse hepsi kağıt hamuru olmak üzere hurdacıya gitti. Hurdacının teslim aldığı belgelerden biri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en ilginç dönemlerinden birine kısmen de olsa ışık tutan bu belgeydi işte…”

Son güncelleme: 16:25 22.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı