• Turkhane Logo

Otizmli Tarık annesini istiyor: Babası 7,5 yıldır hapiste, 1 yıl önce de annesi tutuklandı

21:25 23 Nisan 2024 Salı
Otizmli Tarık annesini istiyor: Babası 7,5 yıldır hapiste, 1 yıl önce de annesi tutuklandı





Babası 7,5 yıldır hapiste olan otizmli Tarık, 1 yıl önce de annesinin tutuklanmasıyla korumasız kaldı. Sık sık agresifleşen Tarık’la ilgilenmekte zorlanan teyzesi, ‘’Hiç olmazsa anne, ev hapsiyle çocuklarının başında olabilsin’’ çağrısında bulundu.



Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, 15 Temmuz hukuksuzluklarında en büyük yıkımı, anne babası tutuklu olan çocuklar yaşıyor. Talip-Esra Ekmekci çiftinin 3 çocuğu, bu mağduriyeti an ağır şekilde yaşayanlardan. Erzincan’da ikamet eden 18, 13 ve 9 yaşlarındaki üç kardeş, 7,5 yıl önce babalarından ayrı. Ekmekçi kardeşler, nisan 2023’te annenin tutuklanmasıyla tamamen sahipsiz kaldı. Çocukların ihtiyaçlarını teyze ile başka ilden gelen babaanne karşılamaya çalışıyor.



CEZASI ONANMADI, BARİ EV HAPSİ VERİLSİN



Anne babasız kalmak, en çok 9 yaşındaki otizmli Tarık’ı etkiledi. Zaman zaman agresifleşen Tarık, geceleri de uyumuyor. Yeğenlerinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışan teyze E. B., en çok Tarık’ın yaşadıklarına üzülüyor. ‘’Onu anlayabilmek gerçekten zor. Sürekli gözlem altında tutulması gereken bir çocuk. Annesi yanındayken bile bakımı hayli zordu’’ sözleriyle durumun ciddiyetini anlatan teyze, kardeşi Esra Ekmekci için şu talepte bulunuyor: ‘’Yargıtay cezasını ne onadı ne bozdu. Tutuksuz yargılanabilir ya da hasta çocuklarla ilgili çıkan yeni yasadan yararlanabilir. En azından ev hapsi bile olsa çocuklarının başında olur.’’



Ana babasız kalan üç kardeşe, Samsun’dan gelen babaanne Namiye Ekmekci de göz kulak olmaya çalışıyor. Ancak okuma yazması olmayan babaannenin yüksek tansiyon, bel fıtığı ve vertigo gibi rahatsızlıkları torunlarıyla ilgilenmesini zorlaştırıyor.



Teyzenin verdiği bilgiye göre, alzheimer hastası anneannenin torunlarına bakma imkanı zaten yok.



EKMEKCİ ÇİFTİ SUÇ OLMAYAN FİİLLERDEN HAPİSTE



5 kişilik Ekmekci ailesi, neredeyse 8 yıldır aile bütünlüğünden uzak. KHK ile kapatılan kurumda çalışmışlığı olan kimya öğretmeni baba Talip Ekmekci, Aralık 2017’den bu yana cezaevinde. Cezası kesinleşen Ekmekci’nin dosyası AİHM’de.



Anne Esra Ekmekci ise cezaevinde 1 yılını doldurdu. Ev hanımı Esra Ekmekci’nin 7 yıl 6 aylık cezası, halen Yargıtay’da bulunuyor.




Otizmli Tarık, 5 yıldır babasız, 3 aydır da annesiz: İnfaz kanunu uygulanmıyor

Son güncelleme: 21:25 23.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı