• Turkhane Logo

Otizmli, müzisyen, ev hanımı, emekli…Herkese her yerde şiddet ve işkence

15 Temmuz sonrası Erdoğan’ın inşa ettiği baskı rejimi insan haklarını ülkede rafa kaldırırken, basına hemen her gün hak ihlalleri, işkence ve baskı haberleri düşüyor.

20:42 31 Ocak 2022 Pazartesi
Otizmli, müzisyen, ev hanımı, emekli…Herkese her yerde şiddet ve işkence
15 Temmuz sonrası Erdoğan’ın inşa ettiği baskı rejimi insan haklarını ülkede rafa kaldırırken, basına hemen her gün hak ihlalleri, işkence ve baskı haberleri düşüyor.


5 Temmuz sonrası Tayyip Erdoğan’ın kurduğu Saray rejimi, Türkiye’de insan hakları kazanımlarını rafa kaldırdı. Basına hemen her gün hak ihlalleri, işkence ve baskı haberleri düşüyor.

ANKARA TEM’DE İŞKENCE


Geçen hafta Gülen Hareketi mensuplarına yönelik “Yeniden Yapılanma” adı altında başlatılan operasyonlarda çok sayıda ev hanımı, eski asker ve polis gözaltına alındı.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesinde (TEM) sorgulanan bu kişilerin yakınları ve avukatları, polislerin özel bir ekiple işkence yaptığını iddia etti.

/

Devreye giren Ankara Barosundan bazı avukatlar işkence iddialarını doğruladı. İddiaların doğrulanması üzerine sorgulanan kişiler, ek gözaltı süreleri beklenmeden adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

NURİ GÖKHAN BOZKIR’A İŞKENCE

Ukrayna’dan MİT eliyle kaçırılarak Türkiye’ye getirilen eski asker Nuri Gökhan Bozkır’ın ilk fotoğrafları basına servis edildi.

Hakkındaki silah kaçakçılığı suçlamalarıyla ilgili yabancı basına açıklamalarda bulunan Bozkır’ın Saray’ın başını çok ağrıttığı konuşuluyordu

Bozkır’ın fotoğraflarında eski askerin işkenceden geçtiğine dair ipuçları var. Aşırı zayıfladığı gözlenen Bozkır’ın yüzünde de darp izleri mevcut.

//

KÜRTÇE MÜZİK DAYAĞI

Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde 29 Ocak’ta sokakta müzik yapmaları engellenen 4 gencin gözaltında iken fiziki ve sözlü şiddete maruz kaldıkları ortaya çıktı. Müzisyenler, polisin enstrümanlarına da el koyduğunu açıkladı.

Mezopotamya Ajansına konuşan müzisyenler, Kürtçe müziğin yasak olduğunu ileri süren polislerin kendilerini yumruklayıp boğazlarını sıktıklarını anlattı. Konu Meclis’e de taşındı.

ŞİDDET SADECE KARAKOLDA DEĞİL

Devlete ait tek otizmli bakımevi olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Pendik Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde işkence ve dayak iddiaları var.

Gerçek Gündem’den Serhat Yılmaz’ın haberine göre, 3 yıldır bakımevinde kalan 28 yaşındaki Sinan Gündoğdu’nun yüksek ateş nedeniyle götürüldüğü hastanede kaburgasının kırık olduğu ortaya çıktı.



Hasta bakıcıların şiddetine maruz kalan Gündoğdu’nun diğer otizmlilerden de dayak yediği öğrenildi.

Sinan’ın annesi Ayfer Gündoğdu, diğer otizmli çocuklarında bakıcıların şiddetine maruz kaldığını fakat çaresizlik ve bakımevinden atılma korkusuyla kimsenin konuşmadığını söyledi.

Son güncelleme: 20:42 31.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı