• Turkhane Logo

Osman Kavala'nın eşi konuştu: Bir kişinin Geziyi organize etmesi fantastik

Sivil Aktivist ve İşadamı Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuştu.

11:48 17 Ocak 2018 Çarşamba
Osman Kavala'nın eşi konuştu: Bir kişinin Geziyi organize etmesi fantastik
Sivil Aktivist ve İşadamı Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuştu.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala’nın akademisyen eşi Ayşe Buğra, eşine yöneltilen  ‘Gezi’nin finansörü’ şeklindeki iddiaları cevaplandırdı.
Buğra, Gezi’yi tek bir insanın organize ve finanse ettiğini öne sürmek epeyce fantastik bir yaklaşım olmuyor mu?” ifadelerini kullandı. 

İstanbul’da geçen sene 19 Ekim’de gözaltına alınan Osman Kavala’nın, tutuklu ABD İstanbul başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz ile aynı soruşturma dosyasına dahil edildiği ortaya çıkmıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Ekim’de Meclis grubunda yaptığı konuşmada, Kavala için, “Türkiye’nin Soros’u dedikleri kişinin bağlantıları çıkıyor ortaya. Gereken hesabı soracağız” demişti.

Kavala, 1 Kasım günü ‘hükümet ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Buğra, Hürriyet’ten Ayşe Arman’a konuştu.

‘Bizim başımıza sahiden böyle bir şey geldi mi?’

Eşiyle perşembe günleri görüşen Buğra, görüşme günü hissettiklerini şöyle anlattı: “Görüşme öncesinde heyecanlı ve Osman’ı göreceğim için mutlu oluyorum. Sonrasındaysa, kendimi yorgun hissediyorum. Çünkü söylemek istediklerimin hepsini söyleyememiş, sormak istediklerimin hepsini soramamış oluyorum. Ve kendime kızıyorum… Bir gün önce söyleyeceklerimi ve soracaklarımı düşünüyorum aslında, neredeyse bir konuşma yapacakmışım ya da derse girecekmişim gibi hazırlanıyorum. Ama Osman’la bir camın ardından telefonla konuşurken o bir saat çok çabuk geçiyor. Bir saatin sonunda da telefon küt diye kesiliveriyor. O telefonun kesilmesi anı zor…”

Kavala’nın yalnız kaldığını, kendisi, kız kardeşi ve avukatı hariç kimseyle görüşmediğini aktaran Buğra, Kavala’nın sağlığının yerinde ve moralinin sağlam olduğunu söyledi.

Buğra şöyle devam etti: “Bazen, ‘Bizim başımıza sahiden böyle bir şey geldi mi?’ diye düşündüğüm oluyor. Ama yakınımdaki herkesten çok destek görüyorum. Kendi işimi, elimden geldiği kadar aksatmadan yapmaya çalışıyorum, bu bana yardım ediyor. Bunaldığım zamansa edebiyata sığınıyorum…”

‘Gezi’yi tek bir insanın organize etmesini öne sürmek epeyce fantastik’

Kendisinin ve eşi Kavala’nın Gülen Cemaati’nin devlet kurumları içinde oynadığı rolü eleştirmiş insanlar olduklarını söyleyen Buğra, eşine yöneltilen ‘Gezi’nin finansörü’ suçlamasına da yanıt verdi.

Buğra şöyle konuştu: “Osman’a bugüne kadar Gezi olaylarıyla ilgili herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Başkalarına bu konuda açılan davalar da beraatla sonuçlandı. ‘Gezi olayları’ denilen olayların, Türkiye’nin bütün şehirlerine yayılmış, siyasi duruşları, sosyal konumları, hayat tarzları birbirine hiç benzemeyen binlerce insanın katıldığı protesto hareketlerinden oluştuğunu düşünürsek, bunları tek bir insanın organize ve finanse ettiğini öne sürmek epeyce fantastik bir yaklaşım olmuyor mu?”

En çok birlikte kahvaltı yapmayı özledim

Buğra, “Kavala’nın yakın zamanda özgürlüğüne kavuşabileceğine dair umudunuz var mı?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Var tabii, olmasa nasıl yaşar insan? Ama süreç uzadıkça bir gün umutlu, bir gün endişeli olmak da kaçınılmaz.”

Buğra, eşiyle birlikte en çok kahvaltı yapmayı özlediğini ekledi. / APDEN TÜRK BAKANLARA OSMAN KAVALA MEKTUBU OSMAN KAVALA’YA ANAYASAYI İHLAL SUÇUNDAN TUTUKLAMA

Son güncelleme: 11:48 17.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı