• Turkhane Logo

'Ortak aday'a yeni destek: Daha yakınız

HDP'nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün ortak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamadaki ortak aday vurgusu dikkatleri çekti.

13:13 06 Ocak 2023 Cuma
'Ortak aday'a yeni destek: Daha yakınız
HDP'nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün ortak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamadaki ortak aday vurgusu dikkatleri çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, bugün ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar ile HDP’nin hesaplarına bloke konulması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya tepki gösterildi. Ortak adaya daha yakın olunduğu belirtildi. 
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“MUTAKABAT İLE OLUŞTURULMUŞ ADAY SEÇENEĞİNE YAKINIZ”
Toplantımızda, bu yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması, yeni dönemde emeği ve özgürlükleri savunan güçlerin en kuvvetli şekilde temsili için olası yol ve yöntemleri, hazırlıklarımızı, hamlelerimizi gözden geçirdik. Gelişmeler, Türkiye’ye köklü bir demokratik dönüşüm dayatmaktadır. Bu konuda ittifak olarak tarihi sorumluluğumuzun farkındayız ve Türkiye’nin mevcut koşullardan kurtulması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye her zamankinden daha kararlıyız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızı belirleme sürecinde, ilkelerimizle uygun, mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduğumuzu ilan ediyoruz. Değişim isteyen ve topluma karşı sorumluluk duyan ve başta muhalefet olmak üzere bütün toplumsal güçleri de bu tarihi sorumluluğun gereği olarak hem cesur olmaya hem de açık ve şeffaf bir şekilde sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.
“HDP KAPATMA DAVASI ORTADAN KALDIRILMALI”Parti kapatma, siyasi yasaklama senaryoları, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Anayasa’nın ihlal edilebileceğine ilişkin ortaya çıkan güçlü işaretler, imalar ve gelişmeler gösteriyor ki Türkiye, sadece baskı ve saldırılarla değil, aynı zamanda büyük bir belirsizlik ortamında seçime götürülmek isteniyor. Bu vesileyle bir kez daha haykırıyoruz: Halk iradesine ve seçimlere müdahale anlamına gelecek olan HDP’ye dönük kapatma davası bir daha açılmamak üzere ortadan kaldırılmalı, her tür siyasi yasak ve kayyum uygulamaları derhal sona erdirilmelidir.
“SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN HALKIMIZ GÖREV ALMALI”Emek ve Özgürlük İttifakı, seçim güvenliği konusunda ise yalnız kendi bileşenleri değil tüm demokratik kurum ve kuruluşlarla ortak harekete hazırdır. Şu ana kadar bu yönde olumlu adımlar atıldığını ve halkın iradesinin sandığa tam yansıması için gerekli önlemlerin alınmaya çalışıldığını görüyor ve bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Seçim güvenliği için tüm halkımız görev almalı, şimdiden seferber olmalıdır. 
Şimdiye kadar Ankara, İzmir, Adana, İstanbul, Dersim başta olmak üzere pek çok kentte düzenlediği ortak çalışmalar ve halk buluşmaları, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın potansiyelini, halkımızın güven ve beklentisini göstermektedir. En temel siyasi sorumluluklarımızın başında, bu potansiyelin siyasi ve toplumsal karşılığını yaratmak gelmektedir. İttifak adına, emeğin değerleri ve özgürlüklerle örülü bir gelecek isteyen tüm yurttaşlarımıza bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.”

Son güncelleme: 13:13 06.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı