• Turkhane Logo

Ortadoğu'da tansiyon giderek artıyor: ABD üstlerine peş peşe saldırılar

Orta Doğu'da tansiyon sürekli tırmanırken Irak'taki İran destekli gruplar, ABD üslerine yönelik saldırıları yeniden başlattı.

12:05 22 Nisan 2024 Pazartesi
Ortadoğu'da tansiyon giderek artıyor: ABD üstlerine peş peşe saldırılar
Orta Doğu'da tansiyon sürekli tırmanırken Irak'taki İran destekli gruplar, ABD üslerine yönelik saldırıları yeniden başlattı.

Gazzedeki savaş ve İran-İsrail hattında tırmanan gerilim, Orta Doğudaki ABD üslerine yönelik saldırıları yoğunlaştırdı.
Suriyenin Haseke ilçesinde ABD güçlerinin konuşlandığı Harab Cir Havaalanındaki üs, dün İHA ve roketlerle hedef alındı. 
Iraktan Suriyede ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bulunduğu üsse de art arda füze saldırıları düzenlendi. Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ninova Operasyonlar Komutanlığına bağlı ekipler, Irak ve Suriye yakınlarında, Suriye topraklarındaki koalisyon güçleri üssüne birkaç adet füzeyle saldırıda bulunan kanun dışı gruplara yönelik arama çalışmaları başlattı ifadelerine yer verildi. 

Iraklı askeri gücün, Suriyedeki üsse atılan füzelerin fırlatıldığı aracı ele geçirdiği kaydedilerek, faillerin yakalanıp yargıya teslim edilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı. 
ABDNİN IRAKTAN ÇEKİLME GÖRÜŞMELERİ YAVAŞ
Reutersa konuşan güvenlik kaynakları da Irakın Zummar bölgesinden ABDnin Rumalyn üssüne en az 5 roket fırlatıldığını söyledi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. 
Saldırı, şubat ayında ABD üslerine saldırıları durduran İran destekli grupların o dönemden sonraki ilk eylemi oldu. 
Şii Kataib Hizbullah örgütü, ABDnin Iraktan çekilmesine yönelik görüşmelerde çok az ilerleme olması nedeniyle saldırılara yeniden başladıklarını duyurdu. 
Irak Başbakanı Muhammed Sudani, hafta sonu ABD Başkanı Joe Bidenla Beyaz Sarayda bir araya gelmişti.
Irakta cumartesi günü İran destekli Haşdi Şabinin karargahına düzenlenen saldırı sonrası örgüt, ABDyi suçlamıştı. ABD ise Irakta bir saldırı düzenlemediğini savunmuştu.

Son güncelleme: 12:05 22.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı