• Turkhane Logo

Orhan Ünğan'ın dilekçesi ortaya çıktı: Kardeşimin kanı Burhan Kuzu'nun yüzünde

'Hayalet Orhan' lakaplı Orhan Ünğan'ın geçen yıl Burhan Kuzu'ya sorulmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladığı 15 soruluk dilekçe ortaya çıktı.

16:04 14 Ağustos 2021 Cumartesi
Orhan Ünğan'ın dilekçesi ortaya çıktı: Kardeşimin kanı Burhan Kuzu'nun yüzünde
'Hayalet Orhan' lakaplı Orhan Ünğan'ın geçen yıl Burhan Kuzu'ya sorulmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yolladığı 15 soruluk dilekçe ortaya çıktı.



İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile girdiği çatışma neticesinde kardeşi ve avukatı öldürülen Hayalet Orhan lakaplı Orhan Ünğanın geçen yıl Burhan Kuzuya sorulmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yolladığı 15 soruluk dilekçe ortaya çıktı.

Halk TVden İsmail Saymazın haberine göre uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan Ünğan, dilekçesinde, Prof. Kuzunun Zindaştiye vatandaşlık almak için Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünü 17 kez aradığını ileri sürdü. Ünğan, Kuzunun Zindaşti hakkındaki soruşturmayı durdurmak için İçişleri Bakanlığına Sizlere firari savcı Zekeriya Öz ve Fikret Seçeni getirecek teklifinde bulunduğunu iddia etti.


Ünğan, 14 Şubat 2020de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği dilekçede, Zindaştiyle yemek yediği ortaya çıkan Kuzu hakkındaki haberlere ilişkin ek ifade vermek istediğini belirterek, şunları kaydetti:Ünğan ayrıca Kuzunun, kendisinin tahliye olmaması, ceza alması ve cezanın onanması için adliye ve yüksek yargıyı baskı altına aldığını ileri sürerek Kardeşim İlhan Ünğanın katledilmesine vesile olmasından ötürü Kuzunun yüzünde kardeşimin kanını görmekteyim. Bunun vicdanını bir nebze sızlatıp sızlatmadığını sorulmasını talep etmekteyim dedi.

Vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmış Kuzuya ifade anında belirtmiş olduğum hususların sorulmasını arz ve talep etmekteyim.

Ünğan, Kuzunun 2016 yılında Zindaştiye Türk vatandaşlığı almak için Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünü 17 kez arayıp aramadığını sordu. Ayrıca Kuzunun 2017de İstihbarat Daire Başkanlığının uyarmasına rağmen Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne baskı yapıp referans olmuş mudur? sorusunu yönetti.

Ünğanın diğer soruları ise şöyle:

- Kuzu, 2017de İstihbarat Daire Başkanlığına giderek, Zindaşti ile ilgili soruşturmanın durdurulmasını istedi mi? Zindaşti için Zekeriya Öz ve Fikret Seçeni size yakalatacak dedi mi?

- İçişleri Bakanlığına giderek, Zindaşti hakkındaki soruşturmanın durdurulması için talepte bulundu mu?

- Ünğanın yargılandığı Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ö.G.yi üç kez arayıp görüşmek istedi mi? Başkanın reddetmesine rağmen bir savcıyı odaya gönderdi mi?

- İstanbul Grubu olarak bilinen yargı içindeki yapının Bakırköy Adliyesi sorumlusu olduğu iddia edilen Başsavcı S.T.yi arayarak, Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesinde Ünğana verilen tahliye kararına itiraz edilmesi için görüştü mü?

- Tahliyenin kaldırılması için Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı M.Y.yi arayıp baskı kurdu mu?

- M.Y. emekli olunca yerine atanan A.A.yı iki kez aradı mı?

- Zindaştinin isteği doğrultusunda Ünğanın Boluda yargılandığı 2014/230 esas sayılı davada mahkeme başkanı S.H.yi arayıp ceza verilmesini sağladı mı?

-Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanı ve üyelerini arayıp kararın onanması için telefon açtı mı?

- 2017de Zindaşti ve adamlarına sahte kimliklerle Yalovadan silah ruhsatı alabilmesi için valiliği arayarak, referans oldu mu?

- Tüm bu müdahaleler sonucu, benim hapishanede olmam ve Zindaştinin firari olarak dolaşması sebebi ile öç almak için kardeşim İlhan Ünğanın katledilmesine vesile olmasından ötürü Kuzunun yüzüne bulaşmış olan kardeşimin kanını görmekteyim. Bunun vicdanını bir nebze sızlatıp sızlatmadığını sorulmasını talep etmekteyim.

Son güncelleme: 16:04 14.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı