• Turkhane Logo

Orhan İnandı’nın avukatından fotoğraflardaki gizemli kişiye çağrı

Orhan İnandı’nın kaçırıldığı güne dair fotoğraflardaki kişi olduğu sanılan, eski İçişleri Bakanlığı çalışanı Akbarov Ulan’a seslenen İnandı ailesinin avukatı Taalaygul Toktakunova “Gel ve şüpheleri kaldır” dedi.

10:23 23 Haziran 2021 Çarşamba
Orhan İnandı’nın avukatından fotoğraflardaki gizemli kişiye çağrı
Orhan İnandı’nın kaçırıldığı güne dair fotoğraflardaki kişi olduğu sanılan, eski İçişleri Bakanlığı çalışanı Akbarov Ulan’a seslenen İnandı ailesinin avukatı Taalaygul Toktakunova “Gel ve şüpheleri kaldır” dedi.



İnandı ailesinin avukatı Taalaygul Toktakunova sosyal medya hesabından, kaçırılan Orhan İnandı için yürütülen arama çalışmaları konusunda bilgilendirilmemekten şikayet etti.

SANKİ BİZ ENGEL OLUYORUZ


Muhatap olduğu insanların Orhan İnandı hakkında yürütülen arama çalışmaları hakkında sorular sorduklarını belirten Toktakunova, “Bu soruya muhatap olan polisin de hep dediği gibi benim de tek bir cevabım var: En iyi uzmanlar onu arıyor. Öyle bir arıyorlar ki, soruşturmanın gizliliği perdesi altında hiç bir bilgi yok, hiç bir bilgi paylaşılmıyor! Sanki biz güvenlik güçlerine engel oluyoruz, en iyi uzmanların arama çalışmalarına müdahale ediyoruz” dedi.

/

İnandı’nın son fotoğraflarının kendilerinden alındıktan sonra bir daha o fotoğraflara ulaşamadıklarını söyleyen Toktakunova, “Bakan Yardımcısı, savunmanın bunları dağıtma hakkı olmadığını, bu fotoğrafları paylaşmakla soruşturmayı engellediğimizi söyledi. Ondan sonra, sesimizi kısıp fotoğrafların geri kalanını ve fotoğraftakilerin eşgalleri ‘acaba bir ipucu bulurlar mı?’ ümidiyle polise teslim ettik. Ne yazık ki, ‘deliller incelenmek üzere İçişleri Bakanlığı’na götürüldü’ ifadesinin dışında bir bilgi yok” diyerek isyan etti.

/

FOTOĞRAFLARDAKİ DEVLET GÖREVLİSİ AKBAROV ULAN


Fotoğrafların yayınlandıktan sonra olayın seyrinin değiştiğini söyleyen Toktakunova, “Bazıları, fotoğraftaki yüzleri tanıdığını söyledi. Diğer taraftan, fotoğrafta gözüken, hiç araştırılıp soruşturulmayan bu şahıslar, olayla ilgilerini inkar da etmediler. Orhan İnandı Bey’in ailesi, haklı olarak fotoğraftaki insanların, eğer bu olayla ilgileri yoksa, kendileriyle iletişime geçip Orhan Bey’in endişeli eşini teselli edebileceğine inanıyor” ifadelerini kullandı.

Toktakunova sözlerine şöyle devam etti: “Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, fotoğraftaki kişilerden biri eski İçişleri Bakanlığı görevlisi olan Akbarov Ulan’dır. Kendisinin nerede olduğu bilinmiyor. Hatta bazıları ülkeyi terk ettiğini söylüyor.

Sevgili Ulan! Eğer, fotoğraftaki şahıs gerçekten sen isen, Orhan İnanda’nın ailesi, onlarla iletişime geçmeni ve en azından onlara Orhan Bey’in kaçırılmasıyla alakan olup olmadığına dair şüpheleri ortadan kaldıran bazı bilgiler vermeni rica ediyor” dedi.



KIRGIZLAR DA KARIŞMIŞ OLABİLİR Mİ?

Bir çok kişinin fotoğrafları dağıtmama konusunda kendisine ısrarla tavsiyede bulunduğunu söyleyen avukat: Akil insanlar, bir şey yaptığında en kötü sonuçların ortaya çıkabileceğini hesap etmen gerekir derler. Ancak, bu durum aile için her geçen gün, her geçen saat, her geçen dakika ve saniye daha da ağırlaşarak üzerlerine geliyor. Beklemek ölümden daha kötü!!! Diğer taraftan, zaman geçtikçe Orhan Bey’in ailesi ‘Acaba, bazı Kırgız vatandaşları Orhan Bey’in kaybedilme olayına karışmış olabilirler mi?’ diye düşünmekten de kendilerini alamıyorlar” diye konuştu.

Son güncelleme: 10:23 23.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı