• Turkhane Logo

Örgütten kaçan Hamas kurucusunun oğlu: Hamas liderleri Türkiye'de lüks içinde yaşıyor

Hamas'ın kurucularından Hasan Yusuf'un oğlu Süheyb Yusuf, yaklaşık bir ay önce kaçtığı örgütle ilgili pek çok mahrem bilgi paylaştı.

14:42 05 Temmuz 2019 Cuma
Örgütten kaçan Hamas kurucusunun oğlu: Hamas liderleri Türkiye'de lüks içinde yaşıyor
Hamas'ın kurucularından Hasan Yusuf'un oğlu Süheyb Yusuf, yaklaşık bir ay önce kaçtığı örgütle ilgili pek çok mahrem bilgi paylaştı.




Saklandığı Asyadaki bir ülkeden İsrail 12. Kanalından Ohad Hemo ile temasa geçen Yusufla yapılan röportaj Çarşamba günü yayınlandı. 


“Gazzeli bir aile ayda 100 dolara geçinirken, onlar lüks restoranlarda 200 dolara yemek yiyor” diyen Süheyb Yusuf, Hamas liderlerinin yaşadığı lüks hayatı şu ifadelerle dile getiriyor:

“Halk sefalet içindeyken Türkiyedeki liderleri süper lüks otellerde, lüks plazalarda ve rezidanslarda yaşıyor, çocukları en iyi okullarda okuyor. Hamas bütçesinden oldukça büyük paralar alıyorlar. Güvenlik elemanları, havuzlar ve özel spor klüpleri var.”

Hamasın Türkiye ofisinde istihbarat görevlisi olarak çalışan Süheyb Yusuf, Hamasın kurucularından Şeyh Hasan Yusufun altısı erkek dokuz çocuğundan en küçük oğlu. 

Şeyh Hasan Yusufun en büyük oğlu Musab Hasan Yusuf da daha önce İsrail istihbarat teşkilatı Şin Bete çalıştığı ortaya çıkınca ABDye kaçmış ve Hıristiyan olmuştu. Yeşil Prens olarak adlandırılan Musab Hasan, yazdığı Hamasın oğlu kitabıyla da meşhur. 

Hamas liderlerinin yaşadığı lüks ve şatafat karşısında hayretler içinde kaldığını da söyleyen Süheyb Hasan, Hamas liderlerinin Gazzedeki halktan kopuk bir şekilde, en zengin Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşadıklarını ve aylık 4-5 bin dolar maaş aldıklarını ifade ediyor. 

“Hamas liderleri terör saldırılarına kendi çocuklarını da göndermeli veya en azından kendilerinin gitmelerini istiyorum. Neden İsmail Haniye, Geri dönüş protestolarına katılıp taş atmaya gitmiyor?” diye soran Süheyb Hasan, “Hamas bu saldırılardan ne elde ediyor? Hiçbir şey” diye konuşuyor. 

“Hamasla büyüdüm ve örgütte çalıştım. Yolsuzlukları gördükten sonra onları terk ettim ve ilişkimi kestim” diyen Süheyb Yusuf, bir uçağa atlayarak Doğu Asyada bir ülkeye gittiğini belirtiyor. 

Hamasın Türkiyede istihbarat topladığını, fakat bu istihbaratın Filistin davası için olmadığını da iddia eden Süheyb Yusuf, toplanan bilgilerin finansal destek karşılığında İrana satıldığını da öne sürüyor. Süheyb Hasana göre İran paraları da Türkiyedeki bankalar üzerinden transfer ediliyor. 

Süheyb Hasana göre İrana satılan bilgiler, Hamasın Türkiyede sivil görünümlü askeri ve güvenlik şirketleri yoluyla elde ediliyor. Bu bilgiler arasında Ramallahtaki Filistinli liderler ve hatta İsraillilerin telefon kayıtları da bulunuyor. 

Elde edilen istihbaratlarla Hamasın İsrail ve Batı Şeriada bazı saldırıları organize etmekte de kullanıldığını iddia eden Süheyb Hasan, “Örgütün Batı Şeriada küçük çocukları terör saldırıları için nasıl kullandıklarını gördüm. Amaçları Kudüs ya da Filistin değildir, hatta Yahudilerden nefret ettikleri için bile değildir. Esas sebebi bu masum çocukları kullanarak Gazzedeki krizi Batı Şeriaya taşımaktır” diyor. 

Kardeşi Musab gibi İsrail istihbaratına çalışmadığını da söyleyen Süheyb Hasan, hiçbir zaman Hamasa ihanet etmediğini, onlara sadık kaldığını da ifade ediyor. Ancak Hamas yetkilileri ise Süheybin Mossada çalıştığını iddia ediyor. 

Hamasın Batı Şeriadaki etkin isimlerinden olan Süheybin babası Hasan Yusuf, birkaç kez İsrail tarafından tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra 2015te tekrar hapse konmuştu. 

Müslüman Kardeşler hareketi gibi, Hamasın da pek çok üst düzey lideri Türkiyede yaşıyor. Her iki örgütün Türkiyede ticari faaliyetlerinin yanı sıra pek çok medya yayın organı da bulunuyor. 


KAYNAK: AHVAL

Son güncelleme: 14:42 05.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı