• Turkhane Logo

Onur Şener cinayetinde üç kişi tutuklandı

Ankara'da müzisyen Onur Şener cinayeti sonrasında üç zanlı

11:23 04 Ekim 2022 Salı
Onur Şener cinayetinde üç kişi tutuklandı
Ankara'da müzisyen Onur Şener cinayeti sonrasında üç zanlı

DWnin haberine göre, Ankaradaki bir eğlence mekanında sahne alan müzisyen Onur Şeneri, istek şarkı nedeniyle çıkan tartışma sonucu öldürdüğü iddia edilen Ali G., Semih S. ve İlker K. nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Zanlılar hakkında kasten öldürme suçundan soruşturma başlatıldı. Diğer iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHAdaki habere göre, olay, Pazar gecesi  Mutlukent Mahallesindeki bir eğlence mekanında meydana geldi. Bakanlıkta iş müfettişi İlker K. (35); meslektaşı Ali G. (36), savunma sanayi alanında elektrik mühendisi Semih S. (36), yanlarındaki iki kadın arkadaşları, sahne alan Onur Şenerden şarkıyı karaoke yapmadan söylemesini istedi. Onur Şenerin İlker K.ye İşime karışma demesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışma, büyüyerek dışarı taşındı. Kavgaya dönüşen olayda Onur Şener, polis raporuna göre, boyun kısmından cam bardak kesisi ile yaralandı. Şener, çağrılan sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bir çocuk babası Şener, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Polis, cinayetle ilgili soruşturma başlattı. Ali G. ve Semih S., ilk ifadelerinde, Onur Şeneri İlker K.nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. İlker K. ise Şeneri kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini iddia etti. Polisin mekanda yaptığı incelemeler sonucunda iş yerinin güvenlik kameralarının kırık olması ise dikkat çekti.

Onur Şener cinayeti tepki ve üzüntüyle karşılandı
Sanat dünyasından birçok ünlü ismin yanı sıra siyasetçiler de Onur Şenerin ailesiyle birlikte çekilen fotoğraf ve videolarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak, tepki gösterdi. Şenerin ailesine taziyede bulunan sanatçılar, şüphelilerin cezalandırılmasını istedi.

Müzisyen Zülfü Livaneli, Kahredici bir olay. Hem Onur kardeşimiz hem de toplumdaki hasta, cahil, zorba, lumpen katillerin artması açısından. Bir ülke ancak bu kadar mahvedilebilirdi sözleri ile tepki gösterdi.

Piyanist Fazıl Say, sosyal medya paylaşımda Onur Şener cinayetini korkunç haber olarak nitelendirerek, Toplumun bir kesimi, sanata ve sanatçıya oldum olası duyarsız ve umursamaz oldu hep. Bu pandemide çok hissedildi, haliyle, bu yok sayan tavır yönetimlere de yansıdı bazen. Yetmemiş, zalimlik ve cinayetlere varmış bu tavır dedi.

Halk TV Ana Haber sunucusu ve gazeteci İrfan Değirmenci, Onur Şenerin ortaokul arkadaşı olduğunu belirterek, üzüntüsünü Katlettikleri, çocukluğummuş gibi hissediyorum. Asla bu davanın peşini bırakmayacağım! sözleriyle dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Onur Şenerin istek parça nedeniyle vahşice öldürülmesini lanetliyorum dedi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Tepeden tırnağa ben istersem olur nobranlığına alışan iktidar ve bürokratları toplum barışı için güvenlik tehdidine dönüştü sözleriyle tepki gösterdi.

Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, cinayete tepki göstererek, Zanlılardan 2sinin Çalışma Bakanlığında müfettiş, 1inin TAİde mühendis olduğu iddiası var. Eğer soruşturmaya siyasi müdahale yapılırsa iki elimiz yakanızda olur! ifadelerini kullandı.

Gazeteci Çiğdem Toker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Onur Şenerin katil zanlıları eğer kamu görevlileri ise bağlı bulundukları bakanlıkların açıklama yapmasını beklemek öncelikle ailesinin sonra bütün vatandaşların hakkıdır ifadesine vurgu yaptı.

Son güncelleme: 11:23 04.10.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı