• Turkhane Logo

Önemli iddia: Erdoğan'ı kendi ekibi kurmaca anketle kandırdı

Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan, yerel seçimler öncesinde Erdoğan'ın kendisine sunulan anketlerle yanıltıldığını yazdı.

14:30 16 Aralık 2018 Pazar
Önemli iddia: Erdoğan'ı kendi ekibi kurmaca anketle kandırdı
Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan, yerel seçimler öncesinde Erdoğan'ın kendisine sunulan anketlerle yanıltıldığını yazdı.

Takan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhasekinin yapılan anketlerde 6 ve 7nci sıralarda çıktığını ancak Erdoğana bu konuda yanıltıcı anketler sunulduğunu iddia etti.

Takanın Yeniçağdaki Anketler MİTin görev alanı mı? başlıklı yazısının ilgili bölümünde şunlara yer verildi;
AK Parti içinde çok üst düzey kaynaklardan ulaştığım bilgilere göre; isabetli seçim anketleri ile bilinen partide onların deyimi ile bugüne kadar eşi benzeri yaşanmamış bir skandal patladı. Bazı kaynaklar, R. Erdoğanın kulağına, adaylığı ilan edilen Özhasekinin anketlerde 6 ve 7nci sıralarda çıktığını ve kendisine yanıltıcı anketler sunulduğu bilgisini üfledi.
Erdoğan, söylenenlere itibar edip bu bilginin  kendisinden gizlendiğine inanınca küplere bindi. Erdoğan, aynı anketlerin orjinal halini şirketten istetti. Gerçeği görüp hesap sorunca da, bilgisayarlara sızılmış, sonuçlar değiştirilmiş savunması yapıldı.
AK Parti kulislerinde, bunun üzerine, Erdoğanın talimatıyla MİT uzmanlarının bazı bilgisayarlara el koyup inceleme yaptığı konuşuluyor. Mehmet Özhasekiye yakınlığı ile bilinen AK Parti AR-GE başkanı Hamza Dağ ile seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuzun durumun zor olduğu ileri sürülüyor. 
Cumhur ittifakının ve onlar adına kapı arkalarında çalışanların Mansur Yavaşın Ankarada karşısına aday çıkarmakta zorlandığı bir gerçek. İktidar ve küçük ortağının sadece Ankarada değil diğer yerlerde de isim bulmakta zorlandığı da diğer bir gerçek... Eğer, Mehmet Özhaseki bir şekilde adaylıktan çekilirse hiç şaşırmayacağım!..

Son güncelleme: 14:30 16.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı