• Turkhane Logo

Önder, Demirtaş'ı doğruladı: Fidan'la görüşmeyi reddedince Öcalan kızmış!

11:15 03 Aralık 2022 Cumartesi
Önder, Demirtaş'ı doğruladı: Fidan'la görüşmeyi reddedince Öcalan kızmış!

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci döneminde dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidanın kendisiyle görüşmek istediğini belirtmişti.

Halk TVde Perdenin Önü Arkası programında gazeteci İsmail Saymaz, bu teklifi Demirtaşa ilettiği belirtilen Sırrı Süreyya Önder ile konuştuğunu aktardı.
Saymaz, Önderin açıklamalarını şöyle aktardı:
Süreçte bir görüşme talebi olduğu doğrudur. Görüşmenin başlığı sürecin ve tarafların rol ve işlevlerine; ve genel gidişatın değerlendirilmesine dairdir. Selahattin Bey de İmralı heyetinin yeterince görüştüğünü ve bir eş başkan olarak kendisinin çok hayati bir gündem olmadıkça görüşmesinin ahlaki olarak yanlış, siyaseten de doğru olmayacağını belirtmiştir.
Saymaz Bunun üzerine İmralı heyeti Abdullah Öcalan ile görüşmeye gidiyor. Benim duyduğum kadarıyla Öcalan, Demirtaşın MİT ile görüşmemesine kızıyor, öfkeleniyor. Bu yüzden bu sürecin sonunda Demirtaş İmralı görüşme heyetinden çıkarılıyor ve bir daha görüşmeye gidemiyor diye biliyorum. Demirtaş da -iddia o ki-; bu teklifi reddetmesi üzerine Öcalanı kendisine karşı doldurduklarını düşünüyor dedi.

Son güncelleme: 11:15 03.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı