• Turkhane Logo

Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan Ahmet Hakan’a hodri meydan!

İnsan Hakları Savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini Diyarbakır HDP il binası önündeki annelere destek olmaya çağıran Ahmet Hakan’a ‘hodri meydan’ dedi.

15:10 26 Ocak 2021 Salı
Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan Ahmet Hakan’a hodri meydan!
İnsan Hakları Savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini Diyarbakır HDP il binası önündeki annelere destek olmaya çağıran Ahmet Hakan’a ‘hodri meydan’ dedi.



Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın köşesinde kaleme aldığı haberi alıntılayarak sosyal medya hesabında paylaşımlarda bulunan Gergerlioğlu, “Kürt meselesinde barış istediği için işinden ihraç edilmiş insanım ve Türkiye barışını sağlamak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Çözüm sürecinde söylediğimin aynısını sonra da söylediğim için ihraç edildim. Meselenin güncel siyasetten arındırılmasına, kalıcı çözümün sağlanmasına odaklandım ve başarmak zor değil. Çıplak aramayı gündem etmekten kaçmak için bunlara sığınmanıza gerek yok. Kral çıplak ve görmek istemiyorsunuz! Var mısınız kalıcı çözüm için ilettiğim belgelerin gereğini yapmaya? Yaftaladınız gerçeği ve sustunuz sonra! Bil ki o anneler ilk bana müracaat etmişti, kalıcı çözümün önünü devlet açmadığı için yollar açılmamıştı! Hodri meydan! Devlet, çözümün önünü samimi şekilde açsın, hepimiz “çocuklar ölmesin, analar ağlamasın” diyelim, taşın altına elini sokan ilk biz oluruz, canı yanan hepimiz.” ifadelerini kullandı.
  Sn. @ahmethc Kürt meselesinde barış istediği için işinden ihraç edilmiş insanım ve Türkiye barışını sağlamak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Çözüm sürecinde söylediğimin aynısını sonra da söylediğim için ihraç edildim.


Meselenin güncel siyasetten arındırılmasına, kalıcı+++ https://t.co/xcpAbIVISZ — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) January 26, 2021

AHMET HAKAN: GERGERLİOĞLU ‘ÇIPLAK ARAMA’ KONUSUNDA YAZMAMI İSTİYOR

Ahmet Hakan, söz konusu yazısında “HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, benim ‘çıplak arama’ konusunda bir şeyler yazmamı istiyor. Sürekli. İnatla. Durmaksızın. Telefonuma mesajlar atıyor. Atıyor, atıyor, atıyor. Sonra da Twitter’dan… ‘Ahmet Hakan’a mesaj attım ama yazmadı’ diyerek… Beni ifşalıyor. Ve taraftarlarına hedef gösteriyor.” ifadelerini kullanıyordu.

Hakan, kendisinin de Gergerlioğlu’ndan iki talebinin olduğunu belirterek, “Bir: Diyarbakır’da HDP il binasının önünde aylardır oturma eylemi yapan ve evlatlarını PKK’dan talep eden Diyarbakır Anneleri’ni bir kerecik olsun ziyaret edebilir ve onların dertlerini dinleyebilir mi acaba? İki: PKK’ya ait bir hücre evini andıran HDP’nin Esenyurt ilçe binasıyla ilgili olarak… “Biz demokratik bir partiyiz. Silahlı örgütle bizim ne işimiz olur? Bu nasıl sivil demokrasi? Böyle parti mi olur?” diyebilir mi acaba? Bu ikisini yaparsa… Hem kendi adıma hem de onun adına çok memnun olurum. Peki ya yapmazsa? Hiç merak etmesin! Kendisini mesajlarla taciz etmeyeceğim. Sosyal medyadan da ifşalamayacağım. Rahat oynayabilir yani.” yazmıştı.

Son güncelleme: 15:10 26.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı