• Turkhane Logo

Ölüm orucundaki İbrahim Gökçek’in babası: “Açlık grevine ses verin. Oğlum yaşamak istiyor”

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunun 315’inci gününü geride bıraktı. Adil yargılanma ve tahliye talebi ile avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da 5 Nisan’dan beri ölüm orucunda.

13:53 28 Nisan 2020 Salı
Ölüm orucundaki İbrahim Gökçek’in babası: “Açlık grevine ses verin. Oğlum yaşamak istiyor”
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ölüm orucunun 315’inci gününü geride bıraktı. Adil yargılanma ve tahliye talebi ile avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da 5 Nisan’dan beri ölüm orucunda.



Gökçek’in babası Ahmet Gökçek, kamuoyuna çağrı yaptı: “Oğlum yaşamak istiyor, açlık grevine ses verin”

Mustafa Koçak ve Helin Bölek’in ölüm orucu eylemlerinde hayatını kaybetmesi sonrası gözler yine bir ölüm orucu eylemcisi İbrahim Gökçek’e çevrildi.


GÜN GEÇTİKÇE KAYIPLARI OLUYOR DURUMU KRİTİK

Koçak ve Bölek’in vefatının oğlu İbrahim’i çok etkilediğini belirten Ahmet Gökçek, “İbrahim tam 315 gündür açlık grevinde. Gün geçtikçe kayıpları oluyor. Durumu kritik. Zihinsel olarak çok güçlü ve direnci yerinde. Günceli takip edebiliyor, bizimle konuşabiliyor. Dostlarını kaybettiğinde çok etkilendi ama mücadelesine dirençle devam ediyor” dedi.

AİLESİ OLARAK HEP YANINDA OLDUK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Oğlunun yaşamak istediğini ifade eden baba Gökçek, şunları söyledi: “Ailesi olarak hep yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü hiç yanlış bir şey yapmadı. Helin, Mustafa, İbrahim ölmeyi düşünmedi. İbrahim yaşamak istiyor. Bir insanın sahneye çıkmasına müsaade edilmesi su içmesi, nefes alması kadar önemli. Bu mücadele bütün insanlar için. Bu mücadele aynı zamanda sanat camiası için.”


Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik

İKİ AVUKATIN ORTAK TALEBİ ADİL YARGILANMA

Cezaevindeki Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da 5 Şubat’ta başlattıkları açlık grevi eylemlerini 5 Nisan’da ölüm orucuna çevirdi. İki avukatın da ortak talebi adil yargılanma.

Avukat Kerem Karakurt, cezaevindeki tedbirlerin Timtik ve Ünsal için risk oluşturduğunu belirtip şu bilgileri verdi: “Sağlık durumları şu an iyi. Ancak gözle görülür şekilde zayıflamışlar. Şu an için ‘Herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz’ dediler. Müvekkillerimizin tahliye ve yargılandıkları dosyanın bozulması talebi var.”

GRUP YORUM ÜYELERİ TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN

Öte yandan Grup Yorum’un talepleri şöyle:

– Sürekli baskına uğrayan, terörize edilmeye çalışılan ve Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskınlar son bulsun.

– Grup Yorum üyeleri terör listelerinden çıkarılsın.

– İki yılı aşkın süredir neredeyse tüm konserleri yasaklanan Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın.

– Grup Yorum üyelerine açılan davalar düşürülsün.

Son güncelleme: 13:53 28.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı