• Turkhane Logo

Ölüdeniz’de sondaj izni

Dünyaca ünlü sahil ve plajları bulunan Fethiye’deki bazı bölgeler jeotermal aramalara açıldı.

15:26 29 Nisan 2020 Çarşamba
Ölüdeniz’de sondaj izni
Dünyaca ünlü sahil ve plajları bulunan Fethiye’deki bazı bölgeler jeotermal aramalara açıldı.



Fethiye’deki Kayaköy ve Ölüdeniz mahalleleri sınırlarında bulunan 2 bin 182 hektarlık alanın “sondaj yöntemi ile jeotermal kaynaklar arama faaliyeti” adı altında ihaleye açılması tepki çekti.

CHP, konuyu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Belirlenen alan içerisinde her biri en az 10 bin metrekare sahayı kapsayan altı sondaj kuyu noktası belirlenmiştir. İkisi Ölüdeniz lagünü, biri Kayaköy Mahallesi Soğuksu Plajı Mevkii, biri Delikliburun Gemiler Plajı Mevkii, ikisi de Darboğaz Plajı kuzeyindeki Oyukbaşı Mevkii’nde bulunmaktadır. Bu yerler kesin korunacak hassas alan ve doğal SİT alanları. Bu alanda jeotermal enerji tesisi kurulması, telafisi mümkün olmayan etkiler yaratacaktır” ifadelerini kullandı.


Kayaköy’ün UNESCO tarafından Dünya Dostluk ve Barış Köyü ilan edildiğini hatırlatan Girgin, “Nasıl oluyor da bu bölgede Jeotermal kaynaklar araması adı altında ihale yöntemi ile sondaj izni veriliyor?” diye sordu.

Girgin “ÇED yapım süreci acilen durdurulmalı ve jeotermal kaynak arama faaliyetinden vazgeçilmelidir” çağrısında bulundu.

Son güncelleme: 15:26 29.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı