• Turkhane Logo

Olçok Ailesi: Nihal Hanım'ın soyadımızı kullanmasına razı değiliz

AKP'nin kurucularından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partide yer alma kararı alan, 15 Temmuz'da eski eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok hakkında ailesinden dikkat çeken bir adım geldi.

14:39 05 Aralık 2019 Perşembe
Olçok Ailesi: Nihal Hanım'ın soyadımızı kullanmasına razı değiliz
AKP'nin kurucularından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partide yer alma kararı alan, 15 Temmuz'da eski eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok hakkında ailesinden dikkat çeken bir adım geldi.



Hürriyette yer alan habere göre Olçok Ailesi, Erol Olçokun Nihal Olçok ile 2013te anlaşmalı boşandığını belirterek, Nihal Süleymanoğlunun kamuoyuyla paylaştığı kimi sözlü ve yazılı beyanları, bu açıklamayı gerekli kılmıştır. Bu beyanlar, Olçok Ailesi tarafından tasvip edilmemekte olup Olçok ailesini bağlamamakta ve şehit Erol Olçokun hayattayken benimsediği değer ve ilkelerle ters düşmektedir. Söz konusu beyanlar, sadece Nihal Hanımın şahsi görüşlerinden ibarettir. açıklamasında bulundu. 
Olçok Ailesinden yapılan yazılı açıklamada, Olçokun Nihal Olçok ile evliliğini 2013te anlaşmalı boşanmayla sonlandırdığı ve boşanmanın 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleştiği kaydedildi. 
Çiftin çocukları şehit Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursunun velayetini Erol Olçokun aldığı, ölümünün ardından çocukların vasisinin de amcaları Cevat Olçok olduğu anlatılan açıklamada şunlar kaydedildi:
Nihal Hanım, 30 Kasım 2016ya kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlunu kullanmıştır. Söz konusu tarihten itibaren mahkeme kararıyla tekrar Olçok soyadını kullanmaya başlamıştır. Olçok ailesi bu mahkeme kararına, Cahar Şamil ve Emir Dursunun manevi zarar görmemesi adına bugüne kadar herhangi bir itirazda bulunmamıştır. Ancak Nihal Süleymanoğlunun kamuoyuyla paylaştığı kimi sözlü ve yazılı beyanları, bu açıklamayı gerekli kılmıştır. Bu beyanlar, Olçok ailesi tarafından tasvip edilmemekte olup Olçok ailesini bağlamamakta ve şehit Erol Olçokun hayattayken benimsediği değer ve ilkelerle ters düşmektedir. Söz konusu beyanlar, sadece Nihal Hanımın şahsi görüşlerinden ibarettir. Kamuoyundan bu hassasiyeti dikkate almalarını istirham ederiz. Nihal Hanım, kızlık soyadı olan Süleymanoğlunu kullanarak şahsi görüşlerini ifade edebilir. Olçok ailesi olarak, Nihal Hanımın Olçok soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.
Olçok, son dönemde AKPye yönelik ağır eleştirileri ile dikkat çekiyor.
Son olarak Cumhuriyetten İpek Özbeye verdiği söyleşide, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun gündeme getirmesiyle tartışılmaya başlanan 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için kurulan bir derneğe yapılan bağışların akıbeti ilgili olarak, Ben açık açık buradan çağrı yapıyorum, bağışta bulunanlar bağışlarını geri alsınlar. Bize gelmedi o paralar. Dava açıp geri alabilirler paralarını çağrısı yaptı.
Aynı söyleşide Olçok, çocukları ile bir kopukluk yaşadıklarını belirterek, Çocuklarım bana ya soyadını değiştir, ya tweet atmayı bırak ya babamla boşandığınızı açıkla dediler. Ben de tweette yazdım, 2013 yılında resmi olarak boşandığımızı. Ama bu öyle bir boşanmaydı ki çocuklarımın bile haberi yoktu, sen düşün nasıl bir boşanma olduğunu. Abdullah bilmeden gitti belki de... dedi.

Son güncelleme: 14:39 05.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı