• Turkhane Logo

Oksijen tüpüne mahkum vatandaşın elektriğini kestiler

Başkent Elektrik, koronavirüse yakalanan ve solunum yetmezliğinden dolayı ömür boyu oksijen tüpü kullanmak zorunda kalan 55 yaşındaki vatandaşın elektriğini 322 lira borcundan dolayı kesti.

10:52 20 Aralık 2020 Pazar
Oksijen tüpüne mahkum vatandaşın elektriğini kestiler
Başkent Elektrik, koronavirüse yakalanan ve solunum yetmezliğinden dolayı ömür boyu oksijen tüpü kullanmak zorunda kalan 55 yaşındaki vatandaşın elektriğini 322 lira borcundan dolayı kesti.


Ankarada koronavirüse yakalanan ve solunum yetmezliğinden dolayı ömür boyu oksijen tüpü kullanmak zorunda kalan 55 yaşındaki vatandaşın elektriği 322 lira borcundan dolayı Başkent Elektrik tarafından kesildi. Koronavirüs tedavisi sürecinde hastanede olduğu için faturalarını ödeyemeyen A.I, elektrikleri kesilerek adeta ölüme terk edildi.

NEFESİNİ KESTİLER


CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Yaşamı cihaza bağlı bir hastanın elektriğini kesmek onu ölüme terk etmektir. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Elektrik olmadan bu hasta nasıl nefes alacak? Vatandaşımızın sadece elektriğini değil nefesini de kestiniz” dedi. 55 yaşındaki A.I. coronavirüse yakalandıktan sonra 1 ay boyunca Ankara Şehir Hastanesi yoğun bakımında tedavi gördü ardından evinde tedavisi devam etti. Hastaneden kendisine verilen rapora göre A.Inın günde en az 16 -24 saat arası oksijen tedavisi alması gerekirken kasım ayından bu yana cihaza bağlı şekilde yaşamını sürdüren A.Inın 17 Aralıkta faturalarını ödeyemediği için elektrikleri kesildi. Çaresiz kalan A.I. isimli vatandaş CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kayaya ulaşarak yardım istedi.

ÖLÜME TERK EDİLDİ

Kaya, “Coronavirüsü ağır atlattığı için ömür boyu oksijen tüpüne bağlı şekilde yaşayan vatandaşımıza birkaç gün önce elektrik şirketinden telefon geliyor ve faturasını ödemediği takdirde elektriklerinin kesileceği söyleniyor. Vatandaşımız elektrikleri kesilirse nefes alamayacağını söylüyor ancak dikkate alınmıyor. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Vatandaşımızın sağlık durumu ortada, raporu ortada. Elektriği kesilirse ölecek. Bu bilinmesine rağmen 322 TLlik fatura için elektrikleri kesiliyor. Yaşamı cihaza bağlı bir hastanın elektriğini kesmek onu ölüme terk etmektir. Yazıklar olsun. Vatandaşımızın sadece elektriğini değil nefesini de kestiniz. Canına kast ettiniz. Çok şükür ki hastamız size rağmen, büyük vicdansızlığınıza rağmen hâlâ yaşıyor” dedi.

Son güncelleme: 10:52 20.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı