• Turkhane Logo

Okan Bato’nun adı cinayete karıştı: Şüpheli olarak yargılanması gündemde

14:25 25 Eylül 2023 Pazartesi
Okan Bato’nun adı cinayete karıştı: Şüpheli olarak yargılanması gündemde





15 Temmuz sonrası Borsa kurup Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılanlardan tehdit ile para aldığı ortaya çıkan ve sonrasında rütbesi düşürülen eski İzmir Başsavcıvekili Okan Bato’nun adı cinayete karıştı. Bato’nun öldürülen AKP İzmir İl Başkanı Ahmet Kurtuluş cinayetinde dahli olduğu iddiasıyla yargılanabileceği belirtiliyor.



“F.tö Borsası’nın mimarı eski İzmir Başsavcıvekili Okan Bato’nun adı cinayete karıştı. Bir Adalet Bakanlığı bürokratı, Okan Bato’nun bir cinayetin şüphelisi olabileceğini iddia etti.



BORSA VE MAL VARLIĞINDAKİ ARTIŞTAN DOLAYI CEZA ALDI



HSK’nın ‘F.tö Borsası’ ve mal varlığındaki artış nedeniyle yer değiştirme cezası verdiği Bato’nun adı cinayete karıştı. Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre bir Adalet Bakanlığı bürokratı, Okan Bato’nun bir cinayetin şüphelisi olabileceğini iddia etti.



AHMET KURTULUŞ İLE VEDA YEMEĞİNDE TANIŞTI



İddiaya göre, AKP İzmir İl Başkanı Ahmet Kurtuluş, Okan Bato ile 15 Temmuz öncesi o dönem MİT’te görevli G.Y.’nin veda yemeğinde tanıştı. 15 Temmuz sonrası operasyon yapılacak isimlerin listesi dönemin İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen tarafından Ahmet Kurtuluş aracılığıyla çete lideri Serkan Kurtuluş’a sızdırılıyordu.



BELİRLENEN İSİMLER KAÇIRILARAK PARA TALEP EDİLİYORDU



Serkan Kurtuluş ise bu isimleri kaçırarak, “MİT’e çalışıyoruz, devlet arkamızda” diyerek dosyalarının kapatılması karşılığında yüksek miktarda paralar elde ediliyordu.



AHMET KURTULUŞ BİLDİKLERİNİ ANLATINCA ÖLDÜRÜLDÜ



Daha sonra Ahmet Kurtuluş gözaltına alındı. Bildiklerinin bir kısmını anlatınca susması istendi. Mayıs 2019’da evine polis kılığında gelen Yener Toga isimli tetikçi tarafından çocuğunun gözleri önünde silahla vurularak öldürüldü. Cinayetin emrini verdiği iddia edilen suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ise firar etti.



BATO’NUN CİNAYETTE DAHLİ Mİ VAR?



Ahmet Kurtuluş’un yakınları ve avukatı bu cinayette İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun “F.tö Borsası” çarkındaki rolüne dikkat çekti. Kurtuluş’un yakınları Okan Bato’nun cinayette dahli olduğunu defalarca kez iddia etti. Ancak bu konuda bir yanıt alamadılar.



Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Adalet Bakanlığı’nda görevli bir bürokrat, Okan Bato’nun bir cinayetin şüphelisi olabileceğini iddia etti.



İddiaya göre, AKP İzmir İl Başkanı Ahmet Kurtuluş, Okan Bato ile 15 Temmuz öncesi o dönem MİT’te görevli G.Y.’nin veda yemeğinde tanıştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası operasyon yapılacak isimlerin listesi dönemin İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen tarafından Ahmet Kurtuluş aracılığıyla çete lideri Serkan Kurtuluş’a sızdırılıyordu.



Serkan Kurtuluş ise bu isimleri kaçırarak, “MİT’e çalışıyoruz, devlet arkamızda” diyerek dosyalarının kapatılması karşılığında yüksek miktarda paralar elde ediyordu. Bu işin yargı ayağında ise Okan Baro vardı.



Ancak bir süre sonra Ahmet Kurtuluş gözaltına alındı. Bildiklerinin bir kısmını anlatınca susması istendi. Mayıs 2019’da evine polis kılığında gelen Yener Toga isimli tetikçi tarafından çocuğunun gözleri önünde silahla vurularak öldürüldü. Cinayetin emrini verdiği iddia edilen suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ise firar etti. Şu an Arjantin’de.



Ahmet Kurtuluş’un yakınları ve avukatı bu cinayette İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun ‘Fetö Borsası’ çarkındaki rolüne dikkat çekerek cinayette dahli olduğunu defalarca kez iddia etti. Ancak sesleri duyulmadı.



HSK RAPORUNDA 11 AYRI İDDİA YER ALDI



Kurtuluş’un öldürülmesinin hemen ardından HSK, Okan Bato hakkında soruşturma başlattı. Bato hakkında HSK Başmüfettişleri 151 sayfalık bir rapor hazırladı. Bu raporda Bato’ya yöneltilen 11 ayrı suçlama tek tek yazıldı.



‘SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNİN KAÇMASINA YARDIM ETTİ’



HSK’nın raporunda; Okan Bato’nun şu an İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Fetö Borsası’ suçundan yargılanan İzmir İstihbarat Eski Şube Müdürü Kudret Dikmen ile yakın ilişki içinde olduğu, gözaltı listelerinin sızması sürecinde Dikmen’in irtibatlı olduğu Serkan Kurtuluş’un yurtdışına kaçmasına yardım ettiği belirtildi.



‘500 BİN TL İSTEDİLER’



Raporda eski iş insanı Tamer Kömürgöz’ün cemaat soruşturmaları gerekçesiyle gözaltına alınacak iş insanları listesinde olduğunun kendisine bildirildiği, Kömürgöz’den Dikmen’in 500 bin TL istediği, bu süreçte Bato’nun Kudret Dikmen ile hareket ettiği de aktarıldı.



MİT BÖLGE MÜDÜRÜ’NÜN AĞABEYİNİ KURTARDI



MİT eski Bölge Müdürü (G.Y.), Ankara İstihbarat Eski Şube Müdürü Kudret Dikmen, AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş ile Bato arasında sistemli bir bağ olduğu da raporda aktarıldı. MİT Bölge Müdürü’nün ağabeyinin Manisa’da çalışırken cemaat soruşturmaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılması ve iadesinde Bato’nun devreye girdiği de yine raporda aktarılan başka bir husus…



Öldürülen Ahmet Kurtuluş’un şoförünün cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklu bir kadın tanıdığıyla ilgili yardım talebi üzerine kendisini aradığı, Dikmen’in Bato ile birlikte kadının tahliyesini sağladığı da iddia edildi.



‘OKAN BATO BU İŞİ HALLEDER’



Raporda bazı telefon görüşmelerine de yer verildi. Cemaat operasyonları kapsamında tutuklanan Ancı İnşaatın sahibi Mustafa Ancı’nın tahliyesi için Ahmet Kurtuluş’un uğraştığı raporda belirtildi. Kurtuluş’un telefon konuşmasında “Okan Bato bu işi halleder” dediği cümlelere de raporda yer verildi.



2 MİLYON DOLAR İDDİASI



Bato’nun cemaat soruşturmasından tutuklanan iş insanı Şahin Kavuk’un oğlu Metehan Kavuk’un serbest bırakılması vaadi karşılığı Kavuklar’dan 2 milyon dolar aldığı da raporda belirtildi.



‘BEYEFENDİ RİSKLİ BULDU’



Bergama’da faaliyet gösteren Koza Holding’in yakınlarından birinin Ahmet Kurtuluş’un yanına geldiği, Kurtuluş’un ise 500 bin TL karşılığında soruşturmaya dahil olamayacağını söylediği raporda aktarılıyor. Kurtuluş’un, Okan Batu’yu kast ederek ise “Beyefendi bu işin riskli olduğunu belirtti” dediği raporda aktarıldı.



Bato’nun hukuksuz cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir komisere, iki il emniyet müdür yardımcısı hakkında ifade verdirtip, emniyet müdür yardımcılarını gözaltına aldırdığı, Karşıyaka sahilinde balık restaurantı bulunan Çağrı Durak ile hareket edip, şüpheli, sanık vs. dosyalarının kapatılmasını sağladığı da raporda yer aldı.



ÇERÇİOĞLU DETAYI RAPORDA



Sadece ‘Fetö Borsası’na dair dosyalar yer almadı HSK raporunda. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Okan Batu, Ahmet Kurtuluş ve Gürbüz Yüksel’in ortakları olduğu şirkete spor kompleksi ihalesi verdiği, Çerçioğlu’nun yargıya intikal eden dosyalarını yine Okan Bato’nun çözdüğü de raporda yer aldı.



ADALET BAKANLIĞI TAKİPTE



Okan Bato hakkında HSK’nın verdiği yer değiştirme kararını Adalet Bakanlığı’ndan üst düzey bir bürokrata sordum. O bürokrat, “Dosyayı yakından takip ediyoruz. Şahsi kanaatim HSK’nın verdiği cezanın bu aşamada dahi yetersiz olduğu. Bato, Ahmet Kurtuluş cinayetinin sanıkları arasında dahi yer alabilir. Dikkatle yaklaşıp, titizlikle incelenmesi gereken bir dosya” ifadelerini kullandı.



HSK yetkilileri ise Bato’nun yargılamasının Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından yapılacağını çıkacak sonuca göre ihraç edilebileceğini belirtti.



SEDAT PEKER DE AHMET KURTULUŞ’UN ÖLDÜRÜLMESİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ



Sedat Peker, “yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi’ için eski İzmir AKP İl Başkanı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesine dikkat çekmişti.



Sedat Peker Temmuz 2021 sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:



1-Sayın Barış Pehlivan, eski İzmir Ak Parti il ikinci başkanı rahmetli kardeşim Ahmet Kurtuluş ile ilgili yazınızı okudum. Bu konuyla ilgili özel bir video yapmayı düşünüyordum, ancak siz gündeme getirince önümüzdeki günlerde seri tweetler halinde bu olaya mutlaka değineceğim.



2-Rahmetli Ahmet Kurtuluş iyi bir insandı. feto borsası işinde bürokratlar, siyasiler ve istihbaratçılar tarafından kullanıldı ve alınan paralardan ona hiç pay verilmedi. Bu olayı tüm detaylarıyla anlattığımda zannederim ki gündem çok karışacak.



3-Barış bey en çok neye üzülüyorum biliyor musunuz? Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için Ahmet kardeşimi öldürttüler. Türkiye’nin belki de en büyük ifşaatlarını yapan bir kişiyi, mahkeme itirafçı olarak serbest bıraktığı halde…



4-…Ahmet kardeşime hiç bir polis koruması verilmedi. Ayrıca da resmi polis kıyafeti giyen, ordudan ayrılma bir kişi tarafından çocuğunun yanında öldürüldü ve tüm bunlar süslü sülünün içişleri bakanlığı döneminde oldu. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yapacağım açıklamalar…



5-…toplumun psikolojisini çok bozacak. Artık hiçbir vatandaşımız kendini güvende hissetmeyecek. Sizin bu haberiniz yapacağım açıklamayı erkene aldı. Önümüzdeki günlerde mutlaka yapacağım bu konu son yılların en büyük skandalıyken, siyasilerin ve bürokratların el birliğiyle …



6-…ülke gündeminden kaçırılıp adeta unutturuldu. Ancak söz namus, tüm detayları ile anlatacağım. süslü sülü unutma, bu konudan da yargılanıp ceza alacaksın. @barispehlivan

Son güncelleme: 14:25 25.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı