• Turkhane Logo

Ogün Samast adını değiştirmek için başvuru yaptı

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

12:27 12 Aralık 2023 Salı
Ogün Samast adını değiştirmek için başvuru yaptı
Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dinki katleden Ogün Samast, Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı dilekçeyle başvurup adının değişmesini talep etti.
Samast, Bolu F Tipi Cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasımda tahliye edildi. Tahliyesinin ardından Samast hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanıp, 17 Kasımda iddianame düzenlendi.
İddianamede, Ogün Samastın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Dosya daha sonra hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14üncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncelin de arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi.
Duruşma ertelenmiştiTrabzonda yaşayan Ogün Samast, 6 Aralıkta İstanbuldaki davada ifade vermek için tahliyesi sonrası Akçaabat Adliyesine geldi. Samast, Akçaabat 1inci Asliye Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile İstanbul 14üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya katıldı.
Ogün Samastın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu belirterek, Samastın savunmasının daha sonra alınmamasını talep ederek ek süre talep etti.
Talep, mahkeme başkanınca kabul edilirken, Samast ise ifade vermeden SEGBİS bağlantısından ayrıldı. Ogün Samast hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasına hükmeden mahkeme, gelecek celse duruşmaya katılması için Akçaabat 1inci Asliye Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına ve savunmasının alınmasına hükmetti. Duruşma 6 Mart 2024e ertelendi.
Yazılı dilekçeyle başvuruAkçaabat Adliyesinde SEGBİS aracılığıyla savunması alınacak olan Ogün Samastın, adını değiştirmeye karar verdiği ortaya çıktı.
Son davada tutuksuz yargılanan Samastın, Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı dilekçeyle başvurarak, adının değişmesini talep ettiği öğrenildi. Samastın gerekçesini değerlendirecek olan mahkeme, ad değiştirme talebine yönelik karar verecek.

Son güncelleme: 12:27 12.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı