• Turkhane Logo

Oğul Soylu'ya 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddia edilen ismin haberine erişim engeli

Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, ismi Sedat Peker'in yayınladığı videoda geçen Nevzat Kaya'nın talebi üzerine bir dizi habere erişim engeli getirdi.

19:13 19 Ocak 2022 Çarşamba
Oğul Soylu'ya 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddia edilen ismin haberine erişim engeli
Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, ismi Sedat Peker'in yayınladığı videoda geçen Nevzat Kaya'nın talebi üzerine bir dizi habere erişim engeli getirdi.

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Pekerin yayınladığı videolarda hakkında iddialarda bulunduğu Nevzat Kayanın talebi üzerine iddialara ilişkin haberlere erişim engeli getirildi. 

Cumhuriyette yer alan habere göre Peker, nisan ayında başladığı ifşaatlarda birçok önemli isme yönelik ciddi iddilarda bulunmuş, Türkiye aylarca Pekerin iddialarını konuşmuştu. Pekerin yayınladığı videolarda yer verdiği isimlerden biri de Nevzat Kayaydı. 
Peker, uyuşturucu operasyonunda yakalanan Kayanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun oğluna tahsis edilmiş aracı kullandığını belirtirken; Soylunun oğlu Engin Soylunun da Nevzat Kayayı dosyadan çıkarmak için 5 milyon dolar istediğini öne sürmüştü. 
ERİŞİM ENGELİ KARARI Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği, Nevzat Kayanın talebi sonrası çok sayıda habere erişimi engelledi.
Söz konusu kararda talep edenin mülkiyet ve lekelenmeme hakkı da göz önünde alındığında, sunulan URL adreslerinde kişilik haklarını ihlal edildiği sonucuna varıldığından itirazın kabulü ile erişimin engellenmesine dair hüküm kurulmuştur denildi.
SOYLU’NUN OĞLU HAKKINDA “5 MİLYON DOLAR” İDDİASISosyal medya hesaplarından video yayınlayan Peker, önce eski başbakanlardan AKPli Binali Yıldırımın oğlu Erkam Yıldırımın Venezuela üzerinden uyuşturucu ağına katıldığını iddia etti. Sonra da Bataklık operasyonundan bahsetti ve Süleyman Soyluyu işaret etti. 
Pekerin videosunda bahsettiği bir isim vardı. O isim, lüks araçları bünyesinde bulunduran Yeniköy Motorsun sahibi Nevzat Kayaydı. Kayanın 50 milyon lira sermayeli D&D Motor adlı bir şirketi daha vardı. Kaya, ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu kişilere lüks araç satıyordu. Birçok ünlüyle de yakınlığı vardı. Bataklık operasyonunda ele geçirilen ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde sergilenen lüks otomobillerinde Kayanın şirketlerine ait olduğu ortaya çıktı. Ve Nevzat Kaya, 6 Temmuz’da 2020’de tutuklandı. Ancak ne olduysa savcılık itiraz etti ve 4 gün sonra serbest bırakıldı.
Aradan neredeyse 1 yıl geçti ve Sedat Peker, Nevzat Kaya ve Bataklık operasyonundan bahsetti. Peker, Soylu ailesine ait özel plakayı Nevzat Kayanın da kullandığını ileri sürdü. Peker devamında, Soylunun sigortacılık yapan oğlu Engin Soylunun Bataklık operasyonundan önce Nevzat Kayaya ulaştığını, operasyon olacak dediğini ve özel plakayı iptal ettiklerini ileri sürdü. 
Dahası da vardı. Soylunun oğlu Engin Soylunun Nevzat Kayaya 5 milyon dolar karşılığında Bataklık operasyonu dosyasından ismini çıkarabileceği teklifinde bulunduğu iddia edildi. Ve bu süreçte Nevzat Kaya, 4 günlük tutukluluğunun ardından savcılığın itirazıyla serbest kalmıştı.

Son güncelleme: 19:13 19.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı